RÉGIÓ:

JELLEG:

RENDKÍVÜLI BOROK:

Gál Tibor

Birtokméret: 40 ha

Fontosabb dűlők: Nagy-Eged, Síkhegy, Áfrika, Pajdos, Tornyos

Jellemző szőlőfajták: pinot noir 9 ha, kékfrankos 6 ha, kadarka, 2 ha, syrah 4 ha, viognier 1,5 ha, királyleányka 2 ha, pinot blanc 1 ha, leányka 1,5 ha, sauvignon blanc 1 ha, Cabernet sauvignon 1 ha, cabernet franc 1 ha

Éves termelés: 150.000 palack
Borkészítés: A borok erjesztése hagyományos módon történik, 55 hektoliteres fakádakban 25-28 napig, majd kíméletes préselés után 1,5 - 2 éven keresztül, fahordókban érlelődnek. A hordók 20%-a teljesen új, 80%-uk pedig 3-4 éves. Otthonuk egy 500 éves pincerendszer, mely egész éven át biztosítja a megfelelő klímát, és konstans páratartalmat.