SZÍN:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Homola Pincészet

Terület: 15 ha

Dűlők: Tihany - Lapi-dűlő, Paloznak - Sáfránykert-dűlő, Hajnóczy-dűlő, Alsóörs - Gölye-mál-dülő

Szőlőfajták: olaszrizling, szürkebarát, tramini, sárgamuskotály, furmint, kékfrankos, syrah
Talaj: Lapi-dűlő: vulkáni tufa málladéka, édesvízi mészkő, Sáfránykert-dűlő: permi vörös homokkő málladéka, mészkő, Hajnóczy-dűlő: löszös, márgás, mészköves alapkőzettel, Gölye-mál-dülő: vörösföld, permi vörös homokkő málladéka 

Éves palackozás: 2016-ban 65 000 palack

Borkészítés és borstílus: Nagy hangsúlyt fektetnek a kísérletezésre és a tradicionális borkészítésre, ezt mutatják a Homola sorozat hordós erjesztésű és érlelésű tételei, mint a Hajnóczy "Csopaki" Olaszrizling, a Sáfránykert Olaszrizling és a Kékfrankos is.