
Új párlatok, amikért könnyű lelkesedni
Titkos fűszerek és organikus gyümölcsök. Egyedi eljárások és különleges, hosszú érlelési technológiák. Régi történetek és új trendek, párlatokba zárva. A borokhoz hasonlóan keressük a plusszt akkor is, amikor gineket, vodkákat, rumokat vagy más párlatokat kóstolunk. Most újra találtunk néhányat, amikben a megnyerő sztori egyedülálló karakterrel találkozik.

Jókor, jó helyen
Minden évben január végén, február elején kóstoljuk először Szabó Gyula új borait. A köveskáli borozó nagy asztala tele címkézetlen palackokkal, hordó- és tartálymintákkal. A borok még frissek, ködösek, kezdetlegesek és örömteliek.

Chardonnay 2021
Akik régóta követik a Ruppert pincészet munkásságát, emlékezhetnek rá, hogy nem ez az első chardonnay a borászat kínálatában. Korábban az erőteljesebb hordóhasználat és az almasavbontás révén még krémesebb, vajasabb karakterű, míg 2021-ből puhább, frissebb bor készült. Tartályos erjesztést követően 500 literes tölgyfahordóban érlelődött 6 hónapon át, seprő felkeverésével. Illatban banán, déligyümölcsök és édes fűszerek köszönnek vissza, ízben krémes és telt szerkezet.

Prosecco Brut
A korai szüret jó savainak és három elérő DOCG terület különböző talajainak, magasságának és hőmérsékletének köszönhetően szinte minden évben tökéletes és egymást szépen kiegészítő alapanyagból készül. Izgalmas történetből nincs hiány a pince kapcsán: szőlőt kizárólag manuális módszerekkel művelik, tőkéinek átlagéletkora 40 év, a második erjesztés ideje 4 hónap. Klasszikus, mégis különleges, sűrű, szépen habzó és sokízű proseccót készítenek

12-es nyári válogatás
Hat klassz bor, amiből sosem elég egy palack. Etyeki irsai, Böjt egri csillag, Ikon rajnai rizling, Kárásztelek Friza, Márkvárt Ezerötös és Heimann merlot két-két palackkal a nyár egyik legnépszerűbb válogatásában.

ETYEKI KÚRIAIrsai Olivér 2021

BÖJTEgri Csillag Superior 2021

IKONRajnai Rizling 2021

KÁRÁSZTELEKFriza Rosé Gyöngyözőbor 2021

MÁRKVÁRTEzerötös Cuvée 2020

HEIMANNMerlot 2018

Matua Rosé 2021
A harsány újvilági borairól ismert Matua-tól idén nyárra egy rosét is hoztunk, ami természetesen pinot noir-ból készült, mint a legfontosabb új-zélandi kékszőlő. Gyors, reduktív feldolgozás, és a pince boraira jellemző aromaintenzitás, eper, mandarin és egres.

Classic Cuvee
A Nyetimber Classic Cuvée-je a három hagyományos champagne-i fajta házasítása, chardonnay túlsúllyal. Az alapot a kiemelkedően jó 2018-as évjárat adja. 3 év palackos érlelést követően került piacra. A gyöngyözés finom, aprószemű, a buborék szinte elomlik a szánkban. Az illat fűszeres, élénk, loncot és citromtortát idéző jegyekkel. Feltűnően csiszolt, elegáns savszerkezet, némi cserességgel kiegészítve. Az egyensúly kifogástalan, a lecsengés hosszú. Nem véletlen, hogy évek óta a legjobb angol pezsgők szűk elitjéhez sorolják.