Liptai Zsolt
Liptai Zsolt, a Pannohalmi Főapátság Pincészetének főborásza lett 2024-ben az Év Bortermelője. Gratulálunk!
Karácsonyi ajándékkártya
Megérkezett a különleges, limitált számban elérhető karácsonyi ajándékkártyánk.
Egy kártya örömmel és borokkal töltve azoknak, akik szeretnék megadni a felfedezés örömét.
Legyen bor, legyen öröm, legyen ünnep!
Idén is népszerű borokból válogattuk össze kedvezményes ünnepi csomagjainkat, amikhez új csomagolást is terveztünk. Az idei grafikát az ünnepi asztal egyik legkedvesebb étele ihlette, egyszerre elegáns és meghitt.
Basquiat Edition
A Dom Pérignon legújabb, 2015-ös évjáratú pezsgőjét nemrég mutattuk be. Az új évjárat most limitált darabszámban elérhető, egyedi csomagolásban is megvásárolható.
Italesse poharak
A Levante pohárválasztékunk alapdarabja, bárkinek, bármilyen borhoz ajánljuk. A Masterclass sorozat tagjai pedig a különböző szőlő- vagy borfajtákhoz illenek. Most 5=6 kedvezménnyel, év végéig.
Válogatásaink
Decemberi válogatásunk mellett készültünk Csak Fehér és Csak Vörös válogatással.
Hónap Borai
8+2 remek ajánlatunk decemberre.
Trinidad 2011 Bortársaság Single Cask Porto Finish
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is választhattunk egy saját hordót a Maison Ferrand lepárlótól. A sorrendben hetedik, limitált palackszámban elérhető, egyetlen hordóból lepalackozott rum most Trinidad szigetéről származik és portói hordós utóérlelést kapott.
Demeter Zoltán 2023
Tokaj egyik ikonikus alakja, Demeter Zoltán nem csupán borokat készít – alkot. „Van egy halálos genetikai betegségem: a maximalizmus” – mondja félmosollyal. Borai a termőhely kristálytiszta tükröződései, amelyeket almasavbontás és hordóhasználat nélkül készít.
Elegánsak, mégis modern hangvételűek – egy kozmopolita borász karakterjegyeivel. Nem kell vájt fülűnek lenni ahhoz, hogy felismerhető legyen a finesz és a karcsúság Demeter Zoltán 2023-as Birtok és Kakas furmintjában.
Alkoholmentes alternatívák
A bor, vitis vinifera szőlő fürtjeinek kipréselt levéből, alkoholos erjedés útján nyert ital. A fogalom első fele legalább olyan alapvetés, mint a második. Az alkohol, a bor egyik legfontosabb összetevője: megtartó erő, ami nélkül nincs érlelés, nincs egyensúly és nincsen tűz. A bor felemel, tiszta ital, amit a történelemben leginkább szomjoltásra használták a víz tisztább, biztonságosabb alternatívájaként. Mi pedig tartozunk annyival a bornak, ami 31 éve inspirál minket, hogy továbbra is eredeti formájában isszuk és ajánljuk. Így az „alkoholmentes bor”, mint fogalom nem kerül majd a szótárunkba.
Történetek a legaktuálisabb borainkról.
Borászok, borok, izgalmas történetek. Több száz cikk arról, ami minket a legjobban érdekel.