huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Hónap Borai

Júliusra válogatott borainkat a tikkasztó meleghez, a mezítlábas sétákhoz és a biztos nyarat jelentő kabócák és tücskök énekéhez hangoltuk.

Különleges lehetőség

MOËT & CHANDON Grand Vintage 2015

Minden Grand Vintage egyedi és a Moët & Chandon pincemesterének személyes értelmezését fejezi ki az évjáratról. Champagne-ban a 2015-ös évjáratra a feszültség, a drámai hőség és a bizonytalanság jellemző. A Moët & Chandon Grand Vintage 2015-ben leginkább a feszültség tükröződik, karakterét három jellemző határozza meg: érett szőlő, simogató textúra és nagy test.

Ragyogó gyöngyözés és finom pezsgés jellemzi. Összetétele 44% pinot noir, 32% chardonnay, 24% meunier, alacsony dosage-zsal, mindössze 5g/liter. Limitált készlet. 

Polci ár
36 000 Ft
25 000 Ft
Kedvezmény
-31 %
RUPPERT

2 Palack Együtt

A borvidéki sztenderd vörös fajta és a házasított borok mellett friss, üdítő nyári borok is készülnek a Ruppertéknél, a már megszokott a komolysággal és magas minőségben. Ezekből hoztunk most két új évjáratot. 

Polci ár
5 480 Ft
4 800 Ft
Kedvezmény
-12 %
Pár fok különbség csodákra képes.

Vörösek hűvösen

A tikkasztó nyár legalább annyira jó apropó a könnyű és jól behűtött vöröseknek, mint a ropogós fehéreknek vagy a púderszínű roséknak. Pincehidegen vagy jégről. 

Alkoholmentes alternatívák

A bor, vitis vinifera szőlő fürtjeinek kipréselt levéből, alkoholos erjedés útján nyert ital. A fogalom első fele legalább olyan alapvetés, mint a második. Az alkohol, a bor egyik legfontosabb összetevője: megtartó erő, ami nélkül nincs érlelés, nincs egyensúly és nincsen tűz. A bor felemel, tiszta ital, amit a történelemben leginkább szomjoltásra használták a víz tisztább, biztonságosabb alternatívájaként. Mi pedig tartozunk annyival a bornak, ami 31 éve inspirál minket, hogy továbbra is eredeti formájában isszuk és ajánljuk. Így az „alkoholmentes bor”, mint fogalom nem kerül majd a szótárunkba.

Most kóstoltuk

Klasszikus provence-i rosék és magyar kihívóik

A rosé a sejtetés művészete, minden megvan benne, de nem teljes valójában, csak árnyként vagy tükröződésként. A rosé a futó benyomások, a finom utalások, a súlytalan lebegés műfaja. A rosé siklik, nem lehet benne erőlködés, szárnycsapkodás, a légáramlatokra bízza magát és a szél hullámain szörföl. 

Magazin
Minket a BOR összeköt

Történetek a legaktuálisabb borainkról.

Borászok, borok, izgalmas történetek. Több száz cikk arról, ami minket a legjobban érdekel.

Ajándékutalvány
Örömmel és borokkal töltve.

Ajándékutalvány

A legjobb borok, ajándékba, itt és most. Egy kártya örömmel és borokkal töltve azoknak, akik szeretnék megadni a felfedezés örömét vagy a legjobbat keresik.

Hírlevél feliratkozás

Különleges borok, izgalmas válogatások kéthetente.

Hírlevél feliratkozásE-mail cím

Listához adom