huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Ora et labora

Megérkeztek a Pannonhalmi Főapátság újdonságai

Pannonhalmával már régóta írjuk közösen történetünket. Szinte a kezdetektől együtt dolgozunk, ott voltunk az első palackok töltésénél. A pincészet fajtaborai és egyedi koncepciók mentén született házasításai az adott év jellemzőit mindenkor magukon hordozva évről évre izgalmas kóstolási élményt nyújtanak, miközben évjárati hatásoktól függetlenül magabiztosan képviselik magukat. 

Az utolsó nyári újdonságokkal teljessé vált az apátság nyári kínálata, melyek legizgalmasabb tételeit válogatásba gyűjtöttük. 

Alkoholmentes alternatívák

A bor, vitis vinifera szőlő fürtjeinek kipréselt levéből, alkoholos erjedés útján nyert ital. A fogalom első fele legalább olyan alapvetés, mint a második. Az alkohol, a bor egyik legfontosabb összetevője: megtartó erő, ami nélkül nincs érlelés, nincs egyensúly és nincsen tűz. A bor felemel, tiszta ital, amit a történelemben leginkább szomjoltásra használták a víz tisztább, biztonságosabb alternatívájaként. Mi pedig tartozunk annyival a bornak, ami 31 éve inspirál minket, hogy továbbra is eredeti formájában isszuk és ajánljuk. Így az „alkoholmentes bor”, mint fogalom nem kerül majd a szótárunkba.

Hónap borai

A kerti fa árnyékában hűtött bortól deresedő pohár, jóleső, hűvös korty – az egyre hosszabb és melegebb júniusi napok esszenciája. A hónap borai között gyümölcsös, frissítő fehérek, ízgazdag narancsbor, könnyű vörösek és az évszak alapeleme, a prosecco.

prosecco

Kora nyári esték pezsgő kísérői

A prosecco nem csak az ünnepi alkalmak itala, ugyanolyan jólesően pukkan egy koradélutáni grillezésen vagy egy hosszúra nyúlt napot levezető nyugodt estén. Könnyed buborékok és friss, gyümölcsös ízek, jégről vagy a hűtőből. Nyárra külön prosecco-válogatásokkal készültünk, az új tételekből hármat viszont mindenképp kiemelnénk. 

GELLAVILLA

Olaszrizling 2022

A balatoni választék egyik klasszikusa, a rizling telt és beérett ízeiről szól. A korty tartalmas, az összkép kerek.

Az ajánlat június 30-ig érvényes.
Polci ár
2 950 Ft
2 500 Ft
Kedvezmény
-15 %
Chile – Argentína élménybeszámoló, 2024. április.

Minket a bor messze visz

Régi mese, hogy a borokat igazán saját termőhelyükön kóstolva lehet megérteni, és ott is esnek a legjobban. Jelentjük, a módszer 12.000 kilométerre tőlünk is működik, Chile és Argentína szaftos, harsány, lüktető borai tökéletesen egybevágnak a hely szellemével, a füstös ízekkel, az óceáni levegővel. A Montes meghívására másfél hétre Dél-Amerikába látogattunk.

Első saját beszerzésű vermutunk

Fot-li

Spanyolország, vasárnap délelőtt, odakint kellemes 25 fok. Már túl a reggeli kávén, de még éppen nem időben ahhoz, hogy ebédeljünk és megkezdődjön a szieszta. 
La hora del Vermut, vagyis a vermutozás ideje. Egy ősrégi ceremónia, ami az utóbbi évtizedekben egyre népszerűbbé válik. A mellé szinte kötelező tapas tálakban leggyakrabban olívabogyó, olajos magvak, patatas bravas. 

A dűlő, az nagyon nagy szerelem

Figula Sóskút és Száka

Figula Misi minden dűlőt, karaktert és tőkét ismer, ezt a közeli viszonyt pedig évről évre viszontlátjuk a dűlős olaszrizlingjeiben.

"A dűlő, az nagyon nagy szerelem. Anyai nagymamám a vasárnapi ebédnél gyakran hergelte apámat azzal, hogy az olaszrizlinget dűlőnként kell szedni. Ő nyíregyházi születésű emberként nem gondolta, hogy egymástól 800 méterre lévő szőlőkből teljesen más bor készül. Viszonylag hamar, a 3-4. évjáratnál megcsinálta, és onnantól alapvetéssé vált, hogy dűlőnként vagy parcellánként szedegetünk mindent."

Magazin
Minket a BOR összeköt

Történetek a legaktuálisabb borainkról.

Borászok, borok, izgalmas történetek. Több száz cikk arról, ami minket a legjobban érdekel.

Ajándékutalvány
Örömmel és borokkal töltve.

Ajándékutalvány

A legjobb borok, ajándékba, itt és most. Egy kártya örömmel és borokkal töltve azoknak, akik szeretnék megadni a felfedezés örömét vagy a legjobbat keresik.

Hírlevél feliratkozás

Különleges borok, izgalmas válogatások kéthetente.

Hírlevél feliratkozásE-mail cím

Listához adom