huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Nyetimber - Új a Bortársaságnál

Grape Britannia

Harminc évvel ezelőtt az angol bor Angliában sem volt világhírű. Ma viszont mindenki az angol pezsgőkről beszél. Sorra nyerik a vakteszteket, a brit kebel dagad, és ami talán a legértékesebb visszajelzés: néhány nagynevű Champagne-háznak már saját birtoka van Sussexben és Hampshire-ben

Nyetimber
Nyetimber

Classic Cuvee

A Nyetimber Classic Cuvée-je a három hagyományos champagne-i fajta házasítása, chardonnay túlsúllyal. Az alapot a kiemelkedően jó 2018-as évjárat adja. 3 év palackos érlelést követően került piacra. A gyöngyözés finom, aprószemű, a buborék szinte elomlik a szánkban. Az illat fűszeres, élénk, loncot és citromtortát idéző jegyekkel. Feltűnően csiszolt, elegáns savszerkezet, némi cserességgel kiegészítve. Az egyensúly kifogástalan, a lecsengés hosszú. Nem véletlen, hogy évek óta a legjobb angol pezsgők szűk elitjéhez sorolják.

Polci ár
18 200 Ft
Klub ár
16 680 Ft
Tihany – Rozé 2021
TIHANY

Rozé 2021

Júliusban klubtagoknak 3 600

Bökő Dávid és Tálos Attila közös boránál fontos az alapgondolat: tihanyi kékszőlő, helyi fajta, vulkanikus talaj, organikus művelés, kézzel szüretelt gyümölcs, spontán erjedés és tartályos érlelés finomseprővel. Minden más viszont változtatható és változik is, mivel Tihanyban nem volt még két ugyanolyan év. 2021-ben ezért maradt ki a kékfrankos, és házasítás helyett tisztán zweigeltből készült a Tihany Rosé. A borstílus most még közelebb áll Provence-hoz, a korty finoman gyümölcsös, részletes, sokízű és jellegzetes.

Polci ár
4 150 Ft
Klub ár
3 800 Ft
Fento – Albariño 2021
Fento

Albariño 2021

Júliusban klubtagoknak 4 450

Eulogio Pomares a borvidék megkerülhetetlen arca, családi birtoka a Zárate a legmagasabb szintekre juttatta el a bort, amit a 90-es évekig szinte csak helyben fogyasztottak. Legjobban az albariñohoz értenek, új projektjük pedig a Fento, amihez saját területek helyett környékbeli termelőktől, összesen öt hektárról válogatnak szőlőt. A művelés organikus, az erjedés hűtött tartályban indul, a bor pedig az újvilági sauvignon egyik legkedvesebb vetélytársa.

Polci ár
5 150 Ft
Klub ár
4 720 Ft
Márkvárt – Kadarka 2021
Márkvárt

Kadarka 2021

Márkvárt Jani öregtőkés kadarkájához hasonlót itthon még nem láttunk. Összesen egy hektárnyi, közel 100 éves gyalogtőke két parcellában, mesebeli nevekkel: Jobbremete és Sauli-völgy. Elképesztő érték, amit nagy szenvedéllyel és rengeteg szőlőben töltött órával lehet csak fenntartani. A borkészítés ezek után már tényleg rutinművelet, a héjon erjesztés után rövid tartályos érlelés következik, majd palackozás szűretlenül, hogy a szüreti ízek ott legyenek a palackban is.

Polci ár
2 850 Ft
Klub ár
2 610 Ft
Gilvesy –  Sauvignon Blanc 2021
Gilvesy

Sauvignon Blanc 2021

Összhang a harsányzöld újvilági karakter és a tüzes Szent György-hegyi jegyek között. Ezt a ritka egyensúlyt tudja a sauvignon Robert Gilvesy organikus birtokáról. A Váradi-dűlő termése 2021-ben préselés után hűtött tartályban erjedt, majd fél év finomseprős érlelés után lett letöltve a St.George kapcsán megszeretett olívazöld palackokba. Az új címkéhez is ez adta az alapgondolatot.

Polci ár
3 150 Ft
Klub ár
2 880 Ft
Kreinbacher – Magnum-hatás
Kreinbacher

Magnum – hatás

Most két magnum, a 2017-es Prestige Brut és a 2018-as Brut Classic érkezett meg a Kreinbacher Birtokról.

Kreinbacher – Prestige Brut 2017 Magnum
Kreinbacher

Prestige Brut 2017 Magnum

71% chardonnay, 29% furmint, ami magnum palackban még elegánsabb és gazdagabb arcát mutatja. A furmint és chardonnay összhangját a négy év seprőn érlelés tovább erősíti, illatában birs, lime, virágok és keksz, ízében citrusok, lédús gyümölcsösség és élénk savak finom érlelési jegyekkel találkoznak. A korty hosszú, finoman fanyar és sós, amit 6,5 gramm dosage ellensúlyoz.

Polci ár
22 500 Ft
Klub ár
20 620 Ft
Champagne Henriot
ÚJ A BORTÁRSASÁGNÁL

Champagne Henriot

Patinás ház fordulatos múlttal, időtálló stílussal. Champagne a borvilág legmozgalmasabb vidéke. Az alapanyag kevés, a kereslet viszont óriási az ismert házak palackjai után, miközben az apró grower birtokok szerepe is egyre jelentősebb. Nagy márkák cserélnek gazdát, új szereplők és új játékszabályok jelennek meg a borvidéken, miközben a működés alapját adó szőlő, maga a föld, a legnagyobb kincs. Akinek van belőle, nem adja könnyen.

Henriot Brut Souverain
Új a választékban

Henriot Brut Souverain

Non-vintage cuvée, a ház bestsellere. Az arány a kezdetektől változatlan, 50% pinot noir mellett 40% chardonnay és közel 10% pinot meunier. A friss évjáratot 40-50% reserve bor egészíti ki, majd 4 év seprőn érlelés következik. Gazdag, citrusos és friss, erőteljesen elegáns, rétegzetten könnyed.

Polci ár
21 200 Ft
Klub ár
19 430 Ft

Hírlevél feliratkozás

Különleges borok, izgalmas válogatások kéthetente.

Hírlevél feliratkozásE-mail cím

Listához adom