huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Jól ismert ciderek, mostantól pezsgőspalackban.

Budaprés – 0,75

Miközben a Budaprés csapata a szüret előtti utolsó simításokat végzi új etyeki feldolgozójukon, boltjainkba megérkeztek új cidereik, most először - közös gondolatunk alapján - nem sörös, hanem pezsgőspalackokba töltve. Az elgondolás, a szüret, a feldolgozás és az erjedés alapján adta magát, hogy Haberl Daniék almaborait valóban a borok között emlegessük, mostantól pedig a kivitel is erre erősít rá.

sebestyen-szel-rose-2021
Sebestyén

Szél Rosé 2021

Klubtagoknak Szeptemberben 3 000 Ft

Sebestyénék új borai közül a legfényesebb a bikavér alapokra épülő rosé, a Szél. „Felkavarta a megszokott roséképünket.” – mondja róla Sebestyén Csilla. Teltebb, összetettebb, klasszikus provanszi rosékat kóstolva indult a kísérletezés, amit három évig tartó próbálkozás követett, végül 2021-ben elkészült a birtok első „komolyra” hangolt roséja.

Polci ár
3 650 Ft
Klub ár
3 340 Ft
Gilvesy – St. George Cuvée 2020
Gilvesy

St. George Cuvée 2020

Klubtagoknak Szeptemberben 3 000 Ft

Közel visz a Szent György-hegy lényegéhez a George, Robert Gilvesy jól kitalált házasítása. Ez a második évjárat, változatlan alapokkal: organikus szőlő, 100%-ban a Szent György-hegyről, a helyre jellemző fajtákkal. Rajnai, olaszrizling és furmint, amiből az utóbbi kettőt együtt is szüretelték és erjesztették spontán.

Polci ár
3 550 Ft
Klub ár
3 250 Ft
Gál Tibor – Egri Csillag 2021
Gál Tibor

Egri Csillag 2021

Klubtagoknak Szeptemberben 2 000 Ft

Amikor a bor önmagában többet ér, mint mikor a hét fajtát együtt nézzük, amikből elkészült. Gál Tibor régóta nem fajtaborokban, hanem házasításokban gondolkodik, az Egri Csillagnál pedig ezen belül célja egy elegáns, gyümölcsökre hangolt világ. Fajtánként külön történik a szüret, de már mustként vagy akár murciként elkezdődik a házasítás: a „rokon” fajták egy helyre kerülnek és közösen erjednek.

Polci ár
2 450 Ft
Klub ár
2 240 Ft
Márkvárt – Ezerötös Cuvée 2020
Márkvárt János Ifj.

Ezerötös Cuvée 2020

Klubtagoknak Szeptemberben 2 000 Ft

Lendületes, sallangmentes, végtelenül eredeti. Ilyen Márkvárt Jani, igazi helyi erő Szekszárdról, távol a borfesztiválok és az Instagram nyüzsgő világától, közel a mindennapos szőlőmunkához, a kézzel fogható dolgokhoz. A pincében mindenekelőtt az életszerű megoldások és kijárt módszerek hajtják, saját kézzel vájt falak, öreg hordók, karakteres borok között dolgozik.

Polci ár
2 250 Ft
Klub ár
2 060 Ft
Carassia Blanc de Blancs Brut
Carassia

Blanc de Blancs Brut

Klubtagoknak Szeptemberben 5 900 Ft

Egy tradicionális pezsgőhöz szinte szabályszerű, hogy az inspiráció Champagne-ból érkezik. Kezdve a fajtáktól, a technológián, préselésen át egészen a házasításig. Kevés borstílus van, ahol a házasításnak ilyen kulcsfontosságú szerepe lenne; megtalálni a legjobb egyensúlyt a két pinot fajta és a chardonnay között szép feladat. Még szebb, ha ezt az egyensúlyt egy fajtával, kizárólag a chardonnay-val találja meg egy borász. Ilyen egy jól sikerült blanc de blancs.

Polci ár
6 900 Ft
Klub ár
6 320 Ft
CSWWC 2022

Champagne és Pezsgő Világbajnokság 2022

A verseny immár kilencedik éve zajlik, idén rekordszámú, számszerint 21 ország csaknem ezer pezsgője volt a nevezettek között. A 12 napig tartó vakkóstoló és értékelési folyamat során 147 arany- és 249 ezüstérmet osztottak ki, melyekből a Sauska, a Carassia és a Kreinbacher több pezsgője is díjazott lett.

Bott Frigyes

Granum Cuvée, Olaszrizling és Pinot

Egyre több harmonikus, gazdag aromavilágú bort tartogat nekünk a Felvidék; a muzslai Öreg-hegy lábánál születnek biodinamikus művelés mellett Bott Frigyes spontán erjedésű, szűretlen borai, melyeknek javarésze erjed rövid ideig bogyóban, mielőtt a palackba ér, minimális kéntartalommal finomhangolva. 2021-es évjáratuk három tételét mutatjuk.

Josep Grau

Vespres és La Florens

Tavaly írtunk először a katalán borászról, aki egy névtelenül küldött palackkal vett le minket a lábunkról. A címke, a palackforma, az igényesség is árulkodó volt, de a bort kóstolva tisztán éreztük, hogy aki készítette, komolyan veszi a dolgát. Ez volt a La Florens 2018-ból, Josep Grau-tól. 2003-ban indult birtokán kezdetben csak saját fogyasztásra készített bort, kénmentesen, teljesen puritán módon.

Domaine Lavantureux Chablis 2019
Domaine Lavantureux

Chablis 2019

Májusban mutattuk be először a Lavantureux család jellegzetesen mély ízű borait Chablis-ból, most pedig új évjáratra váltunk. 2019-ben a megszokott mennyiség fele jutott a pincébe, a must viszont ennél koncentráltabb, érettebb ízű volt. Ez a borokban is megvan, az összkép gazdagabb, sárgább jegyekkel, mézzel, mellette azzal a feszültséggel, ami csak az itt termett borokra jellemző. Jártasságon alapuló szőlőmunka, a frissen szántott köves sorokban 40-50 éves chardonnay-tőkék, precíz és gyakorlatias borkészítés sokadtöltésű burgundi hordók között, őszintén, tisztán.

Polci ár
8 750 Ft
Klub ár
8 020 Ft
Újdonságok Chablis-ból
Tengerízű borok

Újdonságok Chablis-ból

Ezeknek a feszes, citrusos savú ritkaságoknak most van itt az ideje. Champagne közeli szomszédja, Burgundia távoli kiszögellése Chablis, az apró és fagyos régió nyakas francia borászokkal. Itt a dűlők meghatározó alapja a kimmeridge-i mészkő, agyagból és osztrigafosszíliákból álló kompakt keverék, az egyik legértékesebb talaj, amin chardonnay terem.

Hírlevél feliratkozás

Különleges borok, izgalmas válogatások kéthetente.

Hírlevél feliratkozásE-mail cím

Listához adom