huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Decanter World Wine Awards 2024

A Decanter World Wine Awards már 21. éve a világ legnagyobb és legbefolyásosabb borversenyének számít. Összegyűjtöttük a kínálatunkból a Decanter Awards 2024 érmes borait. 

Művészbejáró Rioja legendás birtokára

Viña Cubillo 2016

Két évvel ezelőtt, a birtok vinotékájában állva pillantottunk meg egy addig ismeretlen címkét, rajta Viña Cubillo felirattal, mellette pedig a hozzá tartozó meglepő árcédulával. Tekintve a borvilágban betöltött szerepét, már a birtok klasszikusa, a Viña Tondonia is „jó vétel”, ehhez képest a Viña Cubillót szinte ingyen adják. Két év kérlelés után most mi is kaptunk belőle egy keveset „in-n-out” felkiáltással, vagyis a bor a készlet erejéig elérhető.

5000 Ft alatt

Legnépszerűbb fehérboraink egy helyen

Az utóbbi hónap toplistája hazai fehérborokból egy helyen, egy kattintásra.

most csak ennyi

Belvedere Vodka

Csupán két összetevőből áll: tisztított lengyel forrásvízből és Dankowskie aranyrozsból. A Belvedere Vodka Lengyelország legrégebbi, 1910-ben alapított vodka lepárlójában készül. Kristálytiszta, krémes, enyhén vaníliás ízvilág, fogyaszd tisztán, szódával vagy koktélok alapanyagaként. Vedd meg most néhány napig kedvezménnyel! 

Polci ár
16 200 Ft
12 900 Ft
Kedvezmény
-20 %
KLUBTAGOKNAK KEDVEZMÉNNYEL

Oremus Mandolás Furmint 2021

A Tempos Vega Sicilia magyarországi birtokának ikonikus fehérbora. A két évtizede csiszolódó szőlészeti és borászati módszereknek köszönhetően egyre kifinomultabb stílus és stabil minőség jellemzi. A klónszelekció tokaji úttörőiként mára a Mandolás alapanyagául szolgáló termés 50%-a a Petrács-dűlőből származó, saját szelektálású pre-filoxéra klónjaiból kerül ki. A riolitban gazdag Mandulás-, Budaházi-, Kútpadka- és Gyapáros-dűlők szőlői kisebb részt tartályban, nagyobb részt hordóban, köztük idén először egy 3000 literes fatartályban érlelődtek 6 hónapig. 2021 kiegyensúlyozott időjárása és a furmint fajtának kedvező elnyújtott érési időszaka kiemelten jó, hosszan eltartható évjáratot eredményezett. Annak érdekében, hogy már fiatalon is kerek arcát mutassa, nem maradhatott el a részleges almasavbontás és a heti rendszerességű battonálás. Egy éves palackos érlelés után egy igazán kifinomult, egyensúlyos és klasszikus Mandolást kóstolhatunk. 

Polci ár
9 900 Ft
8 400 Ft
Kedvezmény
-15 %
3 prosecco együtt kedvezménnyel

Nyári esték pezsgő kísérői

A prosecco nem csak az ünnepi alkalmak itala, ugyanolyan jólesően pukkan egy koradélutáni grillezésen vagy egy hosszúra nyúlt napot levezető nyugodt estén. Könnyed buborékok és friss, gyümölcsös ízek, jégről vagy a hűtőből. Nyárra külön prosecco-válogatásokkal készültünk, az új tételekből hármat viszont mindenképp kiemelnénk. 

Hónap borai

A kerti fa árnyékában hűtött bortól deresedő pohár, jóleső, hűvös korty – az egyre hosszabb és melegebb júniusi napok esszenciája. A hónap borai között gyümölcsös, frissítő fehérek, ízgazdag narancsbor, könnyű vörösek és az évszak alapeleme, a prosecco.

Ora et labora

Megérkeztek a Pannonhalmi Főapátság újdonságai

Pannonhalmával már régóta írjuk közösen történetünket. Szinte a kezdetektől együtt dolgozunk, ott voltunk az első palackok töltésénél. A pincészet fajtaborai és egyedi koncepciók mentén született házasításai az adott év jellemzőit mindenkor magukon hordozva évről évre izgalmas kóstolási élményt nyújtanak, miközben évjárati hatásoktól függetlenül magabiztosan képviselik magukat. 

Az utolsó nyári újdonságokkal teljessé vált az apátság nyári kínálata, melyek legizgalmasabb tételeit válogatásba gyűjtöttük. 

Alkoholmentes alternatívák

A bor, vitis vinifera szőlő fürtjeinek kipréselt levéből, alkoholos erjedés útján nyert ital. A fogalom első fele legalább olyan alapvetés, mint a második. Az alkohol, a bor egyik legfontosabb összetevője: megtartó erő, ami nélkül nincs érlelés, nincs egyensúly és nincsen tűz. A bor felemel, tiszta ital, amit a történelemben leginkább szomjoltásra használták a víz tisztább, biztonságosabb alternatívájaként. Mi pedig tartozunk annyival a bornak, ami 31 éve inspirál minket, hogy továbbra is eredeti formájában isszuk és ajánljuk. Így az „alkoholmentes bor”, mint fogalom nem kerül majd a szótárunkba.

Magazin
Minket a BOR összeköt

Történetek a legaktuálisabb borainkról.

Borászok, borok, izgalmas történetek. Több száz cikk arról, ami minket a legjobban érdekel.

Ajándékutalvány
Örömmel és borokkal töltve.

Ajándékutalvány

A legjobb borok, ajándékba, itt és most. Egy kártya örömmel és borokkal töltve azoknak, akik szeretnék megadni a felfedezés örömét vagy a legjobbat keresik.

Hírlevél feliratkozás

Különleges borok, izgalmas válogatások kéthetente.

Hírlevél feliratkozásE-mail cím

Listához adom