A boron túl
A bor, vitis vinifera szőlő fürtjeinek kipréselt levéből, alkoholos erjedés útján nyert ital. A fogalom első fele legalább olyan alapvetés, mint a második. Az alkohol, a bor egyik legfontosabb összetevője: megtartó erő, ami nélkül nincs érlelés, nincs egyensúly és nincsen tűz. A bor felemel, tiszta ital, amit a történelemben leginkább szomjoltásra használták a víz tisztább, biztonságosabb alternatívájaként. Mi pedig tartozunk annyival a bornak, ami 31 éve inspirál minket, hogy továbbra is eredeti formájában isszuk és ajánljuk. Így az „alkoholmentes bor”, mint fogalom nem kerül majd a szótárunkba.
Alkoholmentes alternatívák
Ezzel együtt, meghallva az idők szavát, az utóbbi időben mi is elmerültünk az alkoholmentes alternatívák, a tea alapú erjesztett italok, a gyógynövényes pezsgők és a kifinomult dzsúzok világában. Válogatás közben találtunk pár igazán jó italt, amik komplexitásban és ízgazdagságban is könnyen felveszik a versenyt kedvenc borainkkal. Jégvödörrel, borospohárból, észrevétlenül, bármikor.