Godiva - A Belga csokoládé
2004 december 15, szerda
A legjobb borok mellett a világ legfinomabb csokoládéival is megédesíthetjük az Ünnepeket. Decembertől a belga Godiva csokoládé manufaktúra csodái is megtalálhatók kínálatunkban...
Borbarát TOP 12
2004 december 13, hétfő
A napokban megjelent Borbarát téli számában az olvasók szavazatai alapján megszületett a 2004-es év borászatainak, borainak és birtokainak 12-es listája. A beküldött szavazatok alapján összességében elmondható, hogy a Bortársaság által forgalmazott márkák ebben az esztendőben is jól állták a sarat...
2004 - kivételes évjárat a TORRES-nél
2004 december 12, vasárnap
Beigazolódni látszanak a TORRES borászat optimista előrejelzései a 2004-es szürettel kapcsolatban. Miután az idei szüret olyan korai fajtáknál, mint a Chardonnay, a Macabeo és Sauvignon Blanc...
2004 december 8, szerda
A Magyar Bor Akadémia ebben az évben Takler Ferenc szekszárdi borászt választotta az Év Borászának. A megtisztelő címet 1991 óta, szakmai zsűri döntése alapján adományozzák az arra leginkább érdemes borászoknak. A kétfordulós választáson az első körben az öt legtöbb jelölést kapott borász közül titkos szavazással választották meg az év bortermelőjét...
Beszélgetés Szepsy Istvánnal
2004 december 2, csütörtök
2004 Karácsonyára megjelenő borairól beszélgettünk Szepsy Istvánnal, Tokaj legendás borászával, hiszen mindhárom bora igazi különlegességnek számít a haza és külhoni piacon...
Pannonhalma legújabb borai
2004 december 1, szerda
Az 1900-as évek elején nagy keletje volt Pannonhalmán a bornak, ráadásul a palackosnak. A Pannonhalmi Apátsági Pincészet 2003-ban debütált Tricollis névre hallgató borával. A Főapátság és az MKB Rt. összefogásával feltámasztott borászat  ...
Homonna Attila új termelő Tokaj-Hegyalján
2004 november 30, kedd
Homonna Attilából nagyon sok kellene Tokaj-Hegyaljára. Akkor lenne ott jó világ. Attila volt újságíró, volt kereskedő, de végül a legszabadabb életformát választotta. Miután mindenből elege lett, leköltözött Erdőbényére, és egyetlen szemvillanás alatt rögtön csúcsborokban fogalmazta meg magát. Persze egyelőre csak kicsiben és lépésről lépésre.
Milyen lett az idei Vayi Cuvée 2003?
2004 november 30, kedd
A Vayi borokak Ungváry Krisztián, budapesti történész hívja életre. A szüretet Krisztián személyesen felügyeli elejétől a végéig, hurcolja a puttonyt, üzemelteti a prést. Évközben távirányítással működteti 2 hektáros birtokát, amelynek különleges értéke, hogy a furmint és a hárslevelű közel százéves tőkéken nevelkedik. ...
Szepsy István a Gresham vendége
2004 november 28, vasárnap
Szepsy István tokaji borász lesz a vendége a Four Seasons Gresham Palace Páva éttermének 2004. december 3.-án este 7 órától, az év egyik legígéretesebb vacsoráján. A borvacsora állófogadással kezdődik...
Megújult debreceni boltunk
2004 november 26, péntek
A Simonffy utcában, előző helyünktől néhány száz méterre, a patinás belvárosban megújult és bővült borszaküzletünk. Az este 7 óráig nyitva tartó üzletünkben várjuk régi és új vásárlóinkat. Kibővült választék...
St. Andrea Merengő 2002, Takler Primárius 2002
2004 november 6, szombat
Bevezető ajánlatunk: 6 palack vásárlása esetén további kedvezményt adunk az ősz két kiemelkedő borának árából. Az ajánlat november hónapban érvényes bontatlan 6-os karton vásárlása esetén.  St. Andrea Merengő 2002   >> 
                           Takler Primárius 2002     >>           
Megérkeztek a 2004-es évjárat újborai!
2004 november 4, csütörtök
A 2004 év Újborai november 8.-tól megvásárolhatóak online borboltunkban és borszaküzleteinkben. Szent Márton-heti kóstolók a Bortársaságnál november 8. és 13. között minden nap 16-19 óráig.
Megújult arculatunk, honlapunk
2004 november 3, szerda
A Bortársaságot - Budapest Wine Society néven - 1993 nyarán Tálos Attila alapította barátaival, hogy hazai borászatok borait forgalmazza, illetve borkóstolókat szervezzen. Az azóta eltelt 11 esztendo˝ben az egykor hobbiként indult vállalkozás Magyarország egyik meghatározó borforgalmazó cégévé vált. A régi kereteket kinőttük, eljött hát az ideje a megújulásnak.
Dűlőszelektált Jásdi borok
2004 november 1, hétfő
2003-as dűlőszelektált csopaki borainak apropóján beszélgettünk Jásdi Istvánnal - A terroirspecifikus gondolkodásban hiszek. Ha azt mondjuk, ez egy terroir-bor, az azt jelenti, hogy egyedi és megismételhetetlen, ilyen nincs még egy sehol a világon. Csopakon a gazdagon artikulált talajadottságoknak köszönhetően egyedi, mással össze nem téveszthető borokat tudunk készíteni...
A Sangre de Toro 50 éves
2004 október 26, kedd
A Sangre de Toro az idén ünnepli 50 éves évfordulóját. A par exellence spanyol bor néhány éve jelen van polcainkon és a visszajelzések szerint még nem okozott csalódást. Közepes test, némi macsós, rusztikus hangulattal. Húsos, zamatos íz. Ez az a bor, amelyet bárhol, bármikor meg lehet inni, és ételhez legalább annyira passzol, mint ...