Vega Sicilia Unico
2005 december 29, csütörtök
"Provence-i hallevest és bazsalikomos vízben főtt homárt szerettem volna enni. Ettől reméltem egy kis napsütést a hosszú, véget nem érő magyar télben." Tolvaly Ferenc története a Vega Siciliáról... 
Interjú Christopher Lamberttel
2005 december 27, kedd
A kreativitásáról híres nagy álmodó, Christopher Lambert új vállalkozásokba kezdett az élelmiszer- és boripar területén. Új célterülete a bor-üzletág.
Már főnek a 2005-ös törkölyök
2005 december 26, hétfő
Két legendás bor, egy villányi vörös cuvée - a Gere Kopár és egy Dél Balatoni Chardonnay - a Légli Landord különleges törkölyének lepárlását kezdte meg Fülep János szeszfőző mester és két fia a Téti Szeszfőzdében.
Várszegi Asztrik köszöntője
2005 december 21, szerda
Várszegi Asztrik, Pannonhalmi Főapát köszöntőjét és bölcs gondolatait olvashatjuk Szt. Márton napja, az újbor ünnepe és a közeledő Karácsony alkalmából.
Vásároljon Citibank kártyával
2005 december 20, kedd
A Bortársaság Boltok és Citibank közös karácsonyi ajánlatában, ha december 31-ig valamelyik Bortársaság szaküzletben Citibank hitelkártyával vásárol egyszeri 10%-os kedvezményben részesítjük.
Pezsgővacsora a Pierrotban
2005 december 16, péntek
"Pezsgőt inni előkelő dolog. Hosszan révedni a pohárban felfelé rohanó gyöngysorokra, miközben próbáljuk megfejteni a legutóbbi korty keltette ízkavalkádot." Beszámoló a Pierrot Étterem Veuve Clicqout estjéről.
Szepsy és a radikális racionalizmus
2005 december 9, péntek

A Művelt Alkoholista történetének leghosszabb cikke a Bortársaságnál megesett Szepsy-kóstolóról.
Krug Champagne
2005 december 8, csütörtök
Johann-Joseph Krug elsőszámú szabálya: a minőség nem ismer kompromisszumot. Hat generációval később ugyanaz a kép: csökönyös, kérlelhetetlen ragaszkodás a kiválósághoz.
Mayer Borvacsora az Anonymus Étteremben
2005 december 7, szerda
A villányi Mayer Pincészet boraira hangolt borvacsorán vehetnek részt az Anonymus Étteremben 2005. december 16-án este 7 órától.
Weninger Ásványkincsei
2005 december 1, csütörtök
"Ízlelje meg a föld zamatát", hirdeti a felirat a Kékfrankos-válogatás dobozán. Hogy mit rejt a díszdoboz? Franz Weninger legjobb kékfrankosait válogattuk össze. Korlátozott tételben!!!
Az új Platinum Kollekció
2005 november 30, szerda
Az ajándék, mely életre kelti mai modern világunkban a Godiva legendát, valamennyi érzékünk megragadásával. "Olvadjon el, amint megízleli őket!"
Az év legígéretesebb e-kereskedője
2005 november 28, hétfő
Örömmel jelentjük olvasóinknak, hogy közönségszavazás, majd az azt követő szakmai zsűri döntése alapján a Bortársaság weboldala A 2005-ös év Legígéretesebb e-kereskedője díjat nyerte el.
Veuve Clicquot vacsora a Café Pierrotban
2005 november 23, szerda
Legyen Ön is részese a Café Pierrot Étterem séfje által speciálisan a Veuve Clicquot Ponsardin Ház pezsgőihez összeállított izgalmas és innovatív ételeket felsorakoztató vacsorának.
Lindemans
2005 november 22, kedd
Dr. Henry J. Lindeman ugyanabban a londoni kórházban, ugyanazzal a lelkesedéssel fedezte fel a bor gyógyító erejét, mint Penfolds nevű kollégája. Olyannyira elkapta a spiritusz, hogy európai körútra indult az ügy érdekében...
EU reformok a borszektorban
2005 november 22, kedd
Jövőre az Európai Uniós tagállamok között 450 millió euró kerül szétosztásra, melynek célja a szőlészetek új piaci igényeket kiszolgáló korszerűsítése ...
Pinot Noir - Burgundia fekete hercege
2005 november 18, péntek
Burgundia fekete hercegével is körülbelül úgy vagyunk, mint saját mesehősünkkel, a kadarkával: nem ismerjük az igazi arcát. A fajta hazai választékának mindegyike külön világ, alig akad bennük közös vonás.
Borok receptre - Penfolds
2005 november 14, hétfő
A Penfold család nevét mindörökre sikerült beírnia a nagy könyvbe. Christopher Rawson Penfold Hippokratész lelkes követőjeként, mint orvos kezdte pályafutását...
Beszélgetés az Oremus Pincészetben
2005 november 14, hétfő
Az Oremus Pincészet szőlőterületei hat település határában, tizenhárom parcellában helyezkednek el, aminek következtében boraik rendkívül komplexek.
A víg özvegy
2005 november 11, péntek
Amikor Philippe Clicquot 1772-ben céget alapított, a hároméves Bonaparte Napóleon Korzikán fakardozott. Monsieur Clicquot és a leendő hadvezér között nem sok hasonlóságot tudunk felfedezni ...
Primarius 2003 előjegyzés
2005 november 11, péntek
Vannak borok, amelyeknél csak a LEG-el kezdődő jelzők jöhetnek számításba. A Primarius 2003-ban ilyen lett. Hihetetlen minőség, a szelekció szelekciója. Ezt a bort kínáljuk előjegyzésre vásárlóinknak.
Termelői találkozások
2005 november 9, szerda
Novemberi vendégeink Matolcsy Sára az Etyeki Kúriától, Liptai Zsolt a Pannonhalmi Apátsági Pincészettől és Dúzsi Tamás, akikkel a 2005-ös újborokat kóstolhatják.
Agárdi - Bencés likőrök
2005 november 6, vasárnap
Az ezer éves Pannonhalmi Főapátság kolostorkerti gyógyászati múltjának feltárása közben került elő a több száz éves, kéziratos és nyomtatott könyvekből álló gyűjtemény...
Ki lesz az év internetes kereskedője?
2005 november 6, vasárnap
Az idén első alkalommal kiosztásra kerülő Az év internetes kereskedője díj célja, hogy szélesebb körben is ismerté és elismerté tegye azt az internetes kereskedőt ...
Fekete bor - Dél-Afrikai borpiac
2005 október 23, vasárnap
Fokvárost övező bortartományoktól távol színes bőrű városlakók keveredtek fehér gazdákkal, hogy megízleljék Dél-Afrika legválogatottabb borait egy fesztivál keretében.
St. Andrea Borvacsora Kecskeméten
2005 október 20, csütörtök
Borvacsora Kecskeméten a Túróczy Étterem és Kávéházban, 2005 október 27-én 19.30 órai kezdettel! A vendég: Lőrincz György a St. Andrea Pincészet  borászmestere.
Borélesztő, mint a tájkarakter meghatározó alapja
2005 október 17, hétfő
Az ókortól kezdődően az élesztő segítségével kenyeret süthettünk, vagy erjesztőbaktériummal különféle pezsgő italokat állíthattunk elő.
Bortársaság Borpercek 2005 évad
2005 október 17, hétfő
Vasárnap délelőtt a TV2 -n a Stahl Konyhája című főzőműsor egyik állandó szereplőjeként Csorba Gábor borszakértő segít eligazodni a borok világában.
Gere Kopár 2003-Bemutató a Várfok Galériában
2005 október 11, kedd
"- Mióta a Kopárt készítek, a legnagyobb évjáratnak tartom a 2003-ast." - mesélte Gere Attila október első hétfőjén este a Bortársaság vendégeinek a Várfok Galériában.
Tokaj Ősz (nyár, tél, tavasz)
2005 október 11, kedd
Szeptember végén két napunk kínálkozott, hogy Magyarország egyik legváltozatosabb borvidékén minden évszakból ízelítőt kapjunk, és a maximumhoz közeli információhoz jussunk.
Piemonti borok helyes fogyasztása
2005 október 10, hétfő
Első hallásra talán különösen hangzik, de akinek már volt szerencséje megízlelni Piemonte ízeit, az tudja, hogy nem öncélú a probléma felvetése.
Figula Családi Pincészet
2005 október 6, csütörtök
A Figula Családi Pincészet Füreden, a Meleg-hegyen, a Tölgyfa csárda tőszomszédságában üzemel. Ma már a fiatalabb Mihály is jócskán kiveszi részét a munkából...
Októberi borvacsorák
2005 október 3, hétfő
A Gresham Palota Páva éttermében, a Takler és az Oremus pincészet borait kóstolhatjuk meg egy kellemes borvacsora keretében.
Egy szexi szekszárdi
2005 október 3, hétfő
Hiába, akárhogy is forgatjuk, nem tudunk eligazodni rajta. Kedves, könnyű szerkezetű, gyümölcsös bor. Ennyi lenne? Szekszárdi gazdákat kérdeztünk a kadarkáról. 
Schwarzenegger - Zöld út az E-Borászatnak
2005 október 1, szombat
Arnold Schwarzenegger, Kalifornia állam kormányzója írta alá azt a törvényt, mely hozzásegíti kaliforniai borászatokat, hogy termékeiket Interneten árusítsák.
Új
2005 szeptember 29, csütörtök
A borkóstolás művészete számítógépes korszakba lépett. Ausztrál tudósok dolgoznak egy olyan gépen, mely érzékeli a bor minőségbeli sajátoságait.
Zsákbamacska borverseny: magyaros csattanóval
2005 szeptember 26, hétfő
"James Orr, egy Los Angelesi forgatókönyvíró (maga is igen komoly borgyűjtő) vacsorázni hívott többünket a Campanilébe, ahol borokat kóstoltunk vaktesztre. Minden résztvevőnek hoznia kellett magával egy palack bort. Aki a legrosszabb bort hozta, annak kellett állnia a cechet.
Borfesztivál - Köszönjük!
2005 szeptember 23, péntek
Itt és most szeretnénk megköszönni minden kedves barátunknak, aki meglátogatta a Bortársaság vörös és fehér pavilonjait az idei borfesztiválon és eltöltött egy kis időt jó borok társaságában. 
Csörnyeföldi orvosság - Bussay Esküvé 2004
2005 szeptember 16, péntek
Bussay doktort arról faggattuk, hogy is került egyáltalán az ország délnyugati csücskébe, miért is kezdett el borászkodni. Ja, és a 2004-es Esküvéről sem feledkeztünk meg.
A Torres sztori
2005 szeptember 12, hétfő
Hogy egy Torres bort adott el valakinek, amit előzőleg ő maga termelt, azt állítólag már egy 1628-ban keltezett szerződés is bizonyítja. A pince időszámítása mégis egy másik dátumhoz kötődik.
Szeptemberi borvacsorák
2005 szeptember 9, péntek
Szeptemberben Heimann, Bussay, Légli és St.Andrea borvacsorán vehetnek részt.
Egy Jó Évjárat - Russel Crowe-tól
2005 szeptember 9, péntek
Russel Crowe-nak a 2005-ös év nem termett sok babért. A reményteli kritikák ellenére "A remény bajnoka" nem hozta meg a várt sikert. De majd a 2006-os!
Tokaji Ősz
2005 szeptember 5, hétfő
A tavalyi első, rendkívül sikeres Tokaji Ősz Fesztivál után, idén szeptember 17-18-án kerül megrendezésre a borünnep. Jöjjön a Bortársasággal!
Régi név, új történet - Villus Cuvée 2003
2005 szeptember 5, hétfő
A Villus Cuvée első megmérettetésén, a VinAgora borversenyen máris Champion-díjas lett. A bor születésének történetéről készítőjével, Günzer Zoltánnal beszélgettünk.
Szabad út a génmanipulációnak
2005 szeptember 3, szombat
A francia Mezőgazdasági Minisztérium zöld utat adott a genetikailag módosított gyökértörzsekkel való kísérleteknek Elzászban.
EU:Franciaország = 3:0
2005 augusztus 30, kedd
Az Európai Bizottság arra kötelezte Franciaországot, hogy 14, 5 millió Eurót, azaz háromszor akkora pénzösszeget fizessen vissza, mint amennyit eleve kapna a krízis-lepárlási alapból.
Négy nap aktív pihenés Toszkánában!
2005 augusztus 24, szerda
Szeptember végén indul a TV Paprika első exkluzív bor-gasztronómiai útja, amelynek célja Toszkána (Olaszország) szívében fekvő Chianti Classico borvidék.
Hegyalján döntenek a tokajiról
2005 augusztus 23, kedd
Először végzett nemrég úgynevezett végleges érzékszervi bírálatot a védett eredetű borok esetében a Tokaji Borbíráló Bizottság (TBB).
Jó befektetés a bor !
2005 augusztus 22, hétfő
2004-ben Bordeaux-i termelőknek a bor világpiacának globalizálódása miatt  22 százalékos exportcsökkenést kellett elkönyvelniük. Sokan gondolják, hogy felgyorsult világunkban már senkinek nincs ideje kivárni  5-25 évet.
Beszélő borcímkék
2005 augusztus 18, csütörtök
A legnagyobb innovácónak igérkezik a bor értékesítésben az olasz Modulgraf cég által készített beszélő műanyag borcímke. A cimke úgy működik, akár egy CD.
14. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál a Budai Várban
2005 augusztus 10, szerda
2005. szeptember 8. és 11. között immáron tizennegyedik alkalommal ad otthon a minőségi borok szerelmeseinek a Budai Vár.
Bizet:Carmen, Disznókői Traktorházban
2005 augusztus 4, csütörtök
A Zemplén Fesztivál keretében, augusztus 15.-én, és 16-án este 8-kor Tokaj Disznókő Szőlőbirtok Traktorházában, Bizet - Carmen opera előadás kerül megrendezésre.
Piacra dobják az alumínium borospalackot
2005 augusztus 3, szerda
A britek, úgy látszik, nehezen bírják marketinges újítások nélkül: ezen a nyáron alumínium borosüvegekkel akarják megbombázni a piacot, Bright Pink néven.
Nyári nyitvatartás 2005
2005 július 31, vasárnap
Értesítjük Önöket, hogy augusztusban nyári nyitvatartás szerint tartunk nyitva a Batthyány utcai szaküzletünkben. Hétköznap: 12 - 20 óráig
Szombaton: 10 - 18 óráig.
A parafadugók alkonya ?
2005 július 25, hétfő
Új-zélandi borászok egy csapata még 2001-ben forradalmat robbantott ki a parafadugók ellen, hogy legalább saját termésük palackjait fém csavarzárral zárják le a parafadugó helyett.
Túladtak a Mitterrand-borgyűjteményen
2005 július 18, hétfő
Az egykori francia elnök, François Mitterrand özvegye júniusban árverésre bocsátotta a pezsgőkből, borokból és konyakokból álló terjedelmes gyűjteményét.
Depardieu, a balatoni borász
2005 július 10, vasárnap
Gerard Depardieu, akiről két dolgot bizonnyal tud a nagyérdemű: nagy színész és még nagyobb borissza, az idei bordeauxi Vinexpo-n a Szeremley-standot tisztelte meg jelenlétével.
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok
2005 július 4, hétfő
Gróf Degenfeld Szőlőbirtokra látogatott el a Bortársaság stábja, ahol Prácser Miklós birtokigazgatóval beszélgettünk.
Mire vágynak a nők borban...
2005 június 28, kedd
Egy borászat - feldobva az örök kérdést, hogy mire vágynak legjobban a nők - arra a következtetésre jutott, hogy egy, a megszokottnál gyengébb alkoholfokú borra.
Szabad a vásár az amerikaiaknak
2005 június 20, hétfő
Az USA-ban az egyik állam borkedvelői ezen túl közvetlenül, szabadon rendelhetnek a másik állam borászataitól, döntött múlt héten a Legfelsőbb Bíróság, felülírva az internetes borkereskedelmet és borturizmust korlátozó rendszabályokat.
VI. Pannon Bormustra csúcsborai
2005 június 16, csütörtök
VI. Pannon Bormustra, június 4 -én zárult, melynek az előző évek hagyománya szerint a Pannonhalmi Apátság adott otthont. Rendkívül előkelő helyen végeztek a Bortársaság által képviselt borászatok benevezett tételei.
Rocker Vince pincéje
2005 június 14, kedd
Vince Neil (Motley Crue) újabb vizekre (borokra) evez; csatlakozott egy vállalkozáshoz, mely neve után a "Vince Szőlőskertek" elnevezést kapta. Kezdő projektjük 500 láda Cabernet Sauvignon, és 250 láda Chardonnay piacra dobása.
Újból lecsaptak a francia borterroristák
2005 június 12, vasárnap
A CRAV-t, a dél-franciaországi "borszakadárok" csoportját tarják felelősnek egy spanyol bortanker elleni támadásban. Egy 28. 000 literes tanker egy ismertebb Montpellier melletti borraktárnál parkolt, mikor benzintankját lövések érték.
Concubina - Új név Németh Pincészettől
2005 június 10, péntek
Valaha volt egy kis "háztáji" szőlő a Németh család birtokában, amelyből a 80-as évek végén már palackba is került bor. Attila jól ismerte ennek a munkának mind az árnyékos, mind pedig a napos oldalát, de akkoriban még nem látott benne fantáziát...
V.Pannon Bországgyűlés Borfesztivál
2005 június 9, csütörtök
A hét végén, június 10-12.-ig rendezik meg az idei V. Pannon Bországgyűlést a Vajdahunyad vár mögött, a Városligetben.
Belendült a Bridget Jones - generáció
2005 június 7, kedd
Az angol boreladási statisztikák egyre jobb eredményeket mutatnak, köszönhetően a nőknek, akik úgy tűnik, nem tudnak betelni kedvenc italukkal.
Termelői találkozások júniusban
2005 június 6, hétfő
Júniusban a Németh Pincészet tart kostolót legújabb boraiból. Várjuk a borkedvelőket...
Antinori és Mazzei borvacsora
2005 május 4, szerda
A Mazzei-testvérek, Filippo és Jacopo személyesen mutatják be boraikat és az Antinori borokat a Páva étterem vendégeinek május 26. -án csütörtökön.
Találkozás Pannonhalma boraival
2005 május 4, szerda
A Pannonhalmi Bencés Főapátság uradalmaiban, a Szent Márton Hegyen már az államalapítás után szőlőt termeltek és bort szűrtek. Az Apátsági Pincészet borászával találkozhatnak szaküzleteinkben...
Weninger Kékfrankos Selection 2003 előjegyzés
2005 május 4, szerda
Tényleges piaci megjelenése előtt a Weninger Kékfrankos Selection 2003-as évjárata 3950,-Ft / palack áron előjegyezhető 2005. május 1. és június 15. között...
Magyarország bornagyhatalom
2005 május 3, kedd
A világ legrangosabb megmérettetésein a magyar borok kíválóan megállják a helyüket. Erről nyújt tanú bizonyságot a Bordeaux-i és Brüsszel-i borversenyekről elhozott érmek.
Budai Gourmet Bor-Pezsgő-Sajtfesztvál
2005 május 2, hétfő
Pünkösd hétvégéjén, május 13. és 16. között néhány napra ismét a borok és a gasztronómia szerelmeseié lesz a város egy forgalmas pontja...
Számos hordó Andreas Ebner Pincészete
2005 május 1, vasárnap
Pár évvel ezelőtt egy fiatal, dél-tiroli borász, Andreas Ebner fedezte fel számunkra az eddig ismeretlen borvidékben szunnyadó lehetőségeket. Most a legújabb évjáratait mutatja be olvasóinknak.
2005 május 1, vasárnap
Bár az Apátsági Pincészet 2003-ban debütált, a valódi időszámítás a 2004-es évvel kezdődik. Legújabb boraik már sokat elárulnak abból, micsoda lehetőségek rejlenek Pannonhalmán. Liptai Zsolt, a pincészet borásza mesélt az újdonságokról és a lehetőségekről.
Megoldás egy problémára - a már elkészült házba utólag beépíthető pince
2005 április 28, csütörtök
A pince nélküli házban töltött néhány év után szinte mindig ráébredünk arra, hogy a pincét semmi sem helyettesíti! Ma már nem kell beletörődnünk a pince hiányába!
Borvacsora Kecskeméten
2005 április 21, csütörtök
Szeretettel vár Mindenkit 2005 április 28-án 19.30 órakor kezdődő borestjére a Túróczy Étterem & Kávéház, ahol Gere Attila Villányi Borászmester lesz a vendégünk ...
Tavaszi borozás a Vörös és Fehér-ben
2005 április 20, szerda
A tavasz közeledtével a Vörös és Fehér Borbár és Étterem este 7 óráig minden nap borkísérő proschuttos valamint szárított paradicsomos, parmezános bagett falatokkal, fél decis kóstoló lehetőséggel várja a bor iránt érdeklődő látogatókat ...
Nossiter
2005 április 19, kedd
Míg a "Kerülőutak" a borrajongók táborát növelte meg, Nossiter "Mondovino" című dokumentumfilmje heves támadást indított a nagy bortrösztök ellen...
Bock borvacsora a Part Caféban
2005 április 14, csütörtök
Április 15-én péntek este 19,30-tól Dunakeszin a Part Café-ban Borvacsora lesz Bock József boraival. Ízelitőül: Olivás lazacgolyó balzsamos eperrel és fűszeres bundában sült királyrák mangó chatnyn tálalva...
Brüsszeli Aranyeső
2005 április 11, hétfő
A nemzetközi borversenyen kiváló eredményeket értek el a magyar borok, két borászatunk sikeréről is beszámolhatunk. Nagy aranyéremmel jutalmazták a hordómintaként résztvevő Konyári Pince 2003-as Merlotját...
Borvacsora a Gambrinus Étteremben
2005 április 7, csütörtök
A "BOR-ART Klub" újabb izgalmas bemutatóval várja Önt! A hegedűzenével kísért estre 2005. április 14-én, csütörtökön, 19:00 órakor a Gambrinus Étteremben kerül sor...
Az Etyeki Kúria legújabb borai
2005 április 1, péntek
Az Etyeki Kúria működését az első naptól kezdve Rudolf Krizan munkája határozza meg. Nem is vettek fel mellé pincemestert, mert egy másik szakértő óhatatlanul érvényre akarná juttatni saját egyéniségét ...
Beszélgetés Sebestyén Csabával
2005 április 1, péntek
Sebestyén Csaba a szekszárdi borvidék legígéretesebb tehetsége. Autószerelőből avanzsált borásszá, a család - nagymamától hugin keresztül apukáig - szintén a bor szolgálatában áll...
Magyar pálinka: aranyláz után másnapos ébredés
2005 április 1, péntek
Huszonnégy érmet nyertek a valódi magyar pálinkák az idei bécsi versenyen, de egyelőre ez is kevés: a magyar gyártók szerint ezt a szeszesitalfajtát itthon kevesen veszik, külföldön pedig nem ismerik.
Tökéletesen tökéletlen szondák
2005 április 1, péntek
Az új mexikói Santa Fében Chris Romero bepattan kék-fehér Fordjába, ráadja a gyújtást, hiába... Ekkor egy mobiltelefon-szerű tárgy után nyúl, mely a műszerfalról lóg alá. "Készen állunk a tesztre. Kérem, fújjon!"
St. Andrea borvacsora a Café 57-ben
2005 március 30, szerda
Április 7-én csütörtökön St. Andrea borvacsora Lőrincz Györggyel a Café 57- ben.
Olivával pácolt zöldség nyársak ruccolával - St. Andrea  Szóláti Olaszrizling 2003
- Marinált lazacrózsák madársalátával...
Borvacsora a Matteoban
2005 március 30, szerda
Április 7-én csütörtök este 19,30-tól a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és Andreas Ebner szigetvári borász újdonságai a MATTEO Étteremben. Ízelitőül: Pannonhalmi Chardonnay 2004 - Garnélával töltött pisztrángtekercs, csípős rákvajban forgatott tortellinivel...
Nyitott tavasz Etyeken
2005 március 28, hétfő
2005. április 9. és május 7. között szombatonként 10.00-től 18.00-ig nyitott pincék várják a  bor, a sajt és a művészet kedvelőit Etyeken, Budapest szőlőskertjében.
Oscar díjas borkóstolás
2005 március 21, hétfő
A "Kerülőutak", a borkóstolás road movie-ja vitte el a legjobb forgatókönyvért járó díjat az Oscar-díj átadáson, mindazon túl, hogy besöpört még két Golden Globe és több más elismerést is.
Tokaj nagy borai 1995-2005
2005 március 21, hétfő
A Tokaj Renaissance Egyesület Tokaj-Hegyalja újjászületésének első tíz évét nagyszabású borbemutatóval ünnepli, ahol Tokaj borászaival találkozhat...
Beszélgetés Mayer Mártonnal
2005 március 1, kedd
Mayer Márton tíz hektáron, 5000-es tőkeszámmal telepített, jó fekvésű ültetvényeken, nagyon komolyan vett és szigorúan betartott hozamkorlátozással termeli meg boraihoz a szükséges alapanyagot...
Beszélgetés Szeremley Hubával
2005 március 1, kedd
Szeremley Hubánál jártunk, hogy minél többet megtudhassunk nagyszabású terveiről. Elsősorban arról faggattuk, milyen meggondolásból telepített Badacsonyban pinot noirt, és milyen szerepet szán a burgundi fajtának.
Újdonságok a Godivától
2005 március 1, kedd
A Belga csokoládé manufaktúra legújabb válogatása a gyermekkorunkból ismert karamellek megújult változata. A készítők szerint épp a puha olvadékonyság és ragadósság határmezsgyéjén, ideális élvezetet nyújtanak.
Ünnepi nyitvatartás
2005 március 1, kedd
Borszaküzleteink változó nyitvatartással üzemelnek a március 15-i és a Húsvéti Ünnepek alatt.
Búcsú Gál Tibortól
2005 február 16, szerda
2005. február 10-én Dél-Afrikában, tanácsadó körútján, autóbalasetben meghalt Gál Tibor.
Beszélgetés Günzer Zoltánnal
2005 február 1, kedd
Valószínűleg Günzer Zoltáné az egyik legdinamikusabban fejlődő pincészet Villányban. Jelenleg 8, 5 hektáron teremnek ültetvényei a Jammertal, a Csillagvölgy, az Agancsos és a Dobogó dűlőkben...
Beszélgetés Györgykovács Imrével
2005 február 1, kedd
Azt mondják, minden csoda három napig tart. Pedig van, amelyik sokkal tovább. Tudunk olyanról is, amely immár több mint egy évtizede ejti bámulatba rajongóit. Itt van például Györgykovács Imre pincészete...
Téli Borvásár - Toszkán borok 30 % kedvezménnyel
2005 február 1, kedd
Februári különleges akciónk során néhány palack toszkán borkülönlegességgel egy kis mediterrán napfényt csempészünk vásárlóink poharába ...
Pálinka elnevezés az EU-ban
2005 január 31, hétfő
Hazánk hosszú ideje küzd a Pálinka kifejezés, mint Magyarországon, gyümölcsből főzött szeszesital levédésére az Európai Unióban...
Téli Borvásár - Olasz borok 30 % kedvezménnyel
2005 január 24, hétfő
E hideg januári napokban azoknak szeretnénk kedveskedni, akik kedvelik a finom olasz borokat és ezen keresztül csempésznék vissza a mediterrán...
A világ legrégibb ismert bora
2005 január 9, vasárnap
2004 decembeben az University of Pennsylvania Museum of Archaeology and Anthropology vegyészei kínai agyagedények elemzése során felfedezték a vig ma ismert legrégebbi - 9 ezer éves - borát...