Kedvenc borok 2006-ban
2006 december 31, vasárnap
December 20-án megjelent cikkükben arra bíztattuk olvasóinkat, hogy írják meg véleményüket a számukra legkedvesebb borról. Íme az első három levélíró és egyben szerencsés nyertes kedvence.
A gyöngyöző italok
2006 december 29, péntek
Prosecco: gyöngyöző frizzante, pezsgő spumante; Weninger Kékfrankos Rosé Brut; Lambrusco: Pezsgés olasz módra; Champagne Veuve Clicquot! Egészségünkre!
Veuve Clicquot Ponsardin Rosé Reserve 1999
2006 december 28, csütörtök
A Veuve Clicquot céget 1772-ben Philippe Clicquot alapította, melyet később fia, Francois vett át. Az ő felesége volt Nicole Barbe Ponsardin, aki, miután 27 évesen megözvegyült, özvegyi magányát és minden felszabadult energiáját a gyöngyöző ital tökéletesítésének szentelte.
Alázatosnak maradni - Interjú David Copp-pal
2006 december 27, szerda
A borszakmában eltöltött húsz aktív év után hét évet Budapesten töltött. Ott bábáskodott a Bortársaság megszületésénél, tevékenyen részt vett a Lórántffy Zsuzsanna Bor és Gasztronómiai Társaság életre keltésében.
Kollégáink szeretettel ajánlják
2006 december 20, szerda
Az Ünnepek alkalmával kollégáink személyesen ajánlanak Önöknek kedvenc boraik közül.
Szilveszteri büfé a Vajdahunyadvárban
2006 december 19, kedd
A vendégek szórakoztatásáról 6 tagú cigányzenekar gondoskodik. Előadásukban felcsendülnek örökzöld melódiák, klasszikus művek, ismert népdalok, cigánynóták, népszerű jazzdallamok, híres filmbetét-dalok.
Penfold's körkép 2006 novemberében
2006 december 18, hétfő
Robert Parker az Egyesült Államok legbefolyásosabb borszakírója, aki nemrégiben a Penfolds Pincészet prémium borait kóstolta és pontozta egyben. A hatás nem maradt el, amit természetesen azonnal papírra vetett, hogy megoszthassa a nagyérdeművel.
Fausto's Osteria
2006 december 17, vasárnap
Némi meglepetés várja azokat, akik mostanában a Dohány utcai Fausto's-ba szeretnének betérni.
Az otthoni magyar borfogyasztás
2006 december 16, szombat
Az otthoni magyar borfogyasztás enyhe növekedését mérte az elmúlt években a GfK. Hungária Piackutató Intézet, amelynek legfrissebb felmérése szerint egyre többen választanak drágább, illetve száraz borokat.
Isten éltesse Fekete Béla bácsit!
2006 december 15, péntek
Fekete Béla bácsi különleges elismertséget vívott ki magának boraival, de ami ennél is szebb a napokban ünnepli 80. születésnapját. Isten éltesse!
Lengyel díjak magyar borászoknak
2006 december 14, csütörtök
Lengyelországban az "Év embere" díjat dr. Lőrincz György és a St. Andrea Pincészet nyerte el az ország vezető bormagazinja, a Magazyn Wino szavazása alapján.
Bortársunk: KALOCSAI ZOLTÁN
2006 december 8, péntek
Az ok? A pohárnok. Alias sommelier. Kik is állnak a pohár és a palack másik oldalán, és hogyan látják saját szerepüket? Erről faggatjuk a fehér abrosz ismert és kevésbé ismert titoknokait.
Borcímkék egyszerűsítésére szólít fel az EU
2006 december 8, péntek
Az uniós államok borászainak a vevők tájékozódását könnyítendő, egyszerűsíteniük kell címkézési szokásaikon, amennyiben meg kívánnak maradni a világpiacon.
Szilveszteri vacsoraest az Apetitoban
2006 december 8, péntek
Szeretettel várjuk, tartson velünk Ön is az APETITO Restaurant & Cafeban egy zenés-táncos estére, ahol fellépő vendégünk Póka Angéla lesz!
Mulatós borvacsora az Anonymusban
2006 december 6, szerda
Szeretettel meghívjuk egy különleges roma ételekkel tarkított mulatós előszilveszteri borvacsorára az Anonymus Étterembe 2006. december 29-én 19.00 órai kezdettel.
Borvacsora Heimann Zoltán társaságában
2006 december 4, hétfő
Heimann Zoltán borvacsorája várja a kedves borkedvelőket a szegedi John Bull Pub gyönyörű pincéjében 2006. december 8-án pénteken este, 20.00 órai kezdettel.
Nem egész egy hektár, az is két részben
2006 december 2, szombat
Egyik fele a Határi-dűlőben, a másik a Meszesmajorban. Egy srác, aki még időben kiszállt a mókuskerékből, levakarta füléről a mobiltelefont, és ...
Ünnepi nyitvatartás
2006 december 1, péntek
Borboltjaink a Karácsonyi és Újévi Ünnepek alatt az alábbiak szerint tartanak nyitva.
Thummerer Borvacsora az Abszintban
2006 november 29, szerda
Az év utolsó borvacsorájára Thummerer Vilmos látogat el hozzánk válogatott boraival. A lista magáért beszél, az 1995-ös Év Bortermelője kitűntetése óta is kiváló borokat készít. Személyesen mutatja be őket, ünnepi étkek társaságában.
Takler pincészet borvacsoraestje
2006 november 28, kedd
A balatonszemesi Kistücsök Étterem szeretettel meghívja Önöket soron következő vacsoraestjére, melyet a szekszárdi Takler Családi pincészettel közösen rendezünk 2006. december 15-én pénteken 19.00 órai kezdettel.
Pezsgős Vacsora a Pávában
2006 november 27, hétfő
Pezsgő, Hal és Tenger Gyümölcsei vacsora vár minden kedves érdeklődőt a Four Seasons Páva Éttermében 2006. december 15-én 19.30 órai kezdettel.
Lőrincz György borkóstoló Szegeden
2006 november 26, vasárnap
Debütáló borvacsorának ad helyszínt a John Bull Pub gyönyörű pincéje, hiszen Lőrincz György még sosem tartott kóstolót Szegeden, a látogatás viszont annál indokoltabb, mert egyre többen kíváncsiak a St. Andrea Pincészet alapítójára.
Decemberi bor és pezsgő vacsorák
2006 november 25, szombat
December hónapban Szegeden Heimann Zoltán, az Abszintban Thummerer, a Balatonszemesi Kistücsök Étteremben a Takler Pincészet borvacsorája, a Four Seasons Páva Éttermében pedig pezsgő, hal és tengergyümölcsei vacsora várja az érdeklődőket.
Zene és borszeretők figyelmébe
2006 november 25, szombat
Jó borok társaságában indul útjára Bíró Eszter első szólólemeze 2006. november 30-án a Spinoza Házból déli 12 órakor. Szeretettel várunk minden zeneszeretőt.
Pannonhalmi Apátsági Pincészet képriport
2006 november 23, csütörtök
Borkóstolóval egybekötött borvacsorán, a KOGART Étteremben, jelen voltak a Pannonhalmi Apátsági Pincészet tulajdonosainak képviselői és borásza, Liptai Zsolt is.
Apetito Restaurant & Café
2006 november 22, szerda
Talán már Önhöz is eljutott a hír: a Budai vár egyik legszebb pontján megnyílt az Apetito Restaurant & Café. Az étteremben a Bortársaság jól ismert borait kóstolhatják kitűnő nemzetközi ételek és hazai ízek mellett.
Az új bolt és az újbor megáldása
2006 november 21, kedd
A Bortársaság ötödik budapesti üzleteként nyílt Bortársaság Bazilikával az egykori bencés bolt hagyománya is újjászületett. Szent Márton napja alkalmából megáldottuk az új bort, hogy ünnep legyen az emberszívekben.
Termelői találkozások Novemberben
2006 november 20, hétfő
November hónapban borboltjainkban vendégeink lesznek: Matolcsy Sára az Etyeki Kúria pincemestere, Liptai Zsolt a Pannonhalmi Apátsági Pincészet főborásza, Philipp Oser és Dúzsi Tamás.
Borvacsora a Segal Étteremben
2006 november 20, hétfő
Szeretettel várunk minden kedves vendéget egy kellemes borvacsorára a Segal Étterembe 2006. november 30-án 19.00 órai kezdettel.
Villa Tolnay
2006 november 18, szombat
Tolnay Klára, a híres színésznő lakott ebben a házban, ezért nevezték el a környékbeliek Tolnay Villának. A név maradt, már csak azért is, mert azt, hogy Tolnay, a világ legtávolabbi sarkában is ki tudják ejteni.
Borkóstoló Franz Weningerrel a Bortársaság Batthyányban
2006 november 13, hétfő
November 22-én egy különleges borkóstolóra invitáljuk Önöket a Bortársaság Batthyány utcai Borboltjába, ahol Franz Weninger fiatal borásszal együtt kóstolhatjuk legújabb borait.
St. Andrea Borvacsora az Abszintban
2006 november 10, péntek
Szeretettel várunk minden kedves borkedvelőt 2006. november 13-án hétfő este 19.00 órai kezdettel az Abszint Étterembe St. Andrea borvacsorára.
Pannonhalmi Apátsági Pincészet borvacsorája
2006 november 10, péntek
A KOGART Étterem meghívja Önt november 21-én 18.00-kor egy borkóstolóval egybekötött borvacsorára, amelyen jelen lesznek a Pannonhalmi Apátsági Pincészet tulajdonosainak képviselői és borásza, Liptai Zsolt is.
Karácsonyi ötletadó a Corinthiában
2006 november 10, péntek
Tekintsék meg az eseményről készült képes összefoglalónkat. Karácsonyi ötletadó est a Bortársasággal.
Mindig másképp süt a nap
2006 november 10, péntek
"A nap sem mindig egyformán süt. Egyszer úgy érzed, simogatnak a napsugarak, máskor meg beleborzongsz az érintésükbe. Világok választják el egymástól a csúcsminőséget és a jó évjáratot." Szepsy István
Márton napi borvacsora Gál Tiborral
2006 november 9, csütörtök
Különös várakozással éljük meg Gál Tibor bemutatkozását a Matteo Bauhaus Étteremben, hiszen a Gál Pincészet még nem tette tiszteletét nálunk és izgatottan várjuk a kiváló borokkal való ismerkedést is.
Játékos Borvacsora zenével
2006 november 6, hétfő
Szeretettel várunk minden kedves vendéget a Club Maccaroniba 2006. november 10-én 20.00 órai kezdettel bor lovag játékokra, ahol vezényel B. Tóth László és Dévényi Tibor.
Ifj. Gál Tibor Borvacsora az A38 Hajó éttermében
2006 november 6, hétfő
November 15-én 19.00 órai kezdettel Eger és a magyar borkészítés egyik legismertebb szereplője, a Gál Tibor Pincészet mutatkozik be az A38 Étteremben.
Novemberi borvacsorák
2006 november 4, szombat
November hónapban a Club Maccaroniban Új borok, az Arcade Bistroban Heimann és Bussay, az Abszintban Lőrincz György, a Borbíróság Étteremben Légli Ottó, az A38 hajón ifj. Gál Tibor és az Anonymus Étteremben Dúzsi Tamás, a Kogartban Liptai Zsolt borvacsorája várja az érdeklődőket.
Ajándék Decanter Bormagazin
2006 november 2, csütörtök
November hónapban minden online vásárlás esetén házhozszállításkor ajándékba adunk Önnek egy friss Decanter Bormagazint és egy korábbi lapszámot!
Borvacsora Dúzsi Tamás boraira hangolva
2006 november 1, szerda
Szeretettel várunk minden kedves vendéget egy Márton napi borvacsorára 2006. november 16-án 19.00 órai kezdettel az Anonymus Étteremben.
Dionüszosz, Apollón és a Bortársaság az Őszi Fesztiválon
2006 október 30, hétfő
"A koncert végéhez közeledve aztán Dionüszosz fokozatosan átvette a teremben a hatalmat Apollóntól, így Terry Riley zenetörténeti jelentőségű In C-jéről nem az előadás milyensége, hanem az előtte elfogyasztott varázslatos Gál Tibor Pino Noir miatt nem tudok beszámolni."
Kalla Kálmán - Ízekre szedem az életem
2006 október 28, szombat
A könyv, a magyar konyhaművészet egyik legkiemelkedőbb alakja Kalla Kálmán életpályáját mutatja be ételeken, borokon keresztül, fűszerezve személyes aprósággokkal.
Bortársaság Borpercek- Borokról tabuk nélkül
2006 október 27, péntek
Vasárnap délelőttönként 11:00-kor a TV2-n a Stahl Konyhája című főzőműsor egyik állandó szereplőjeként Csorba Gábor borszakértő segít eligazodni a borok világában.
Márton nap az Arcade Bistroban
2006 október 26, csütörtök
Csatlakozzon hozzánk egy Márton napi vigasságra 2006. november 13-án, hétfőn este 19.30 órától az Arcade Bistroban.
Szüreti jelentés az északi országrészből
2006 október 25, szerda
Két hete a déli országrészről olvashattak szüreti összefoglalót, most az északi végeken jártunk utána az idei termésnek.
Borkóstoló a Dél-Rhone vidékről
2006 október 21, szombat
Október 25-én szerdán 20.00-kor borkóstolóra invitáljuk Önöket, ahol témánk a franciaországi Dél-Rhone vidék lesz.
Bortársaság Bazilika - Képriport
2006 október 16, hétfő
Október 5-én tartottuk legújabb borboltunk megnyitóját a Bazilika szomszédságában, ahol Gere Attila bemutatta a 2004-es Kopárt az érdeklődőknek.
Günzer borvacsora Kecskeméten
2006 október 12, csütörtök
Szeretettel vár Mindenkit 2006. október 19-én 19.30 órakor kezdődő borestjére a Fáklyás Pince, ahol Günzer Zoltán villányi borászmester mutatja be borait.
Szüreti jelentés a déli végekről
2006 október 11, szerda
2005-ről Heimann Zoltán azt mondta: "Nem volt egy szép évjárat, de legalább kevés szőlőt szüreteltünk". Ehhez képest, október elejéig a 2006-os évről kizárólag jót hallani. Utánajártunk, mit látnak a borászok eddig az idei évben.
Házhozszállítás már szombaton is
2006 október 10, kedd
A nap 24 órájában leadhatja rendelését honlapunkon, melyet rövid időn belül házhoz szállítunk, már szombaton is.
Kreinbacher & Mayer Borvacsora
2006 október 10, kedd
Két borászt és két borvidéket mutatunk be Önöknek 2006. október 16-án, hétfőn este fél nyolckor. A somlói Kreinbacher Birtok és a villányi Mayer Pincészet a Matteo Bauhaus Étteremben!
Kis Kopárológia
2006 október 9, hétfő
Gere Attila a ma már ikonná nemesedett bort elsőként 1997-ben, készítette el Cabernet Sauvignon és Franc valamint Merlot fajtákból, a Kopár, a Csillagvölgy és a Konkoly dűlők csúcsminőségű szőlőiből.
A Hemina titka
2006 október 6, péntek
A hemina titka a személyre szabott, a szívet megvidámító, egyedi mérték! Annyi korty, vagy pohár, amennyi felemel, megvidámít, erőt, kreativitást szabadít fel bennem, bölccsé, boldoggá tesz!
Konyári családi pincészet az Anonymus Étteremben
2006 október 4, szerda
2006. Október 26-án csütörtök 19.00-tól az Anonymus Étteremben a Konyári Családi Pincészet borvacsorája várja a kedves érdeklődőket.
Francia borest az Abszint Étteremben
2006 október 3, kedd
Bár a Borfesztiválon a szerencsésebbek már megkóstolhatták a francia újdonságokat, a még szerencsésebbek most alaposabban is megismerhetik azokat, finom fogások társaságában 2006. október 16-án.
Rusztikus vacsora Szegeden
2006 október 2, hétfő
2006. október 13-án pénteken 16.00-19.00 óráig a Bortársaság Szegedi boltjában Andreas Ebner kóstoló lesz, majd 20 órától a szegedi John Bull Pub Étteremben Rusztikus vacsora, avagy "malacságok" és "borzongás" a föld alatt.
Zene, Bor, Gasztronómia
2006 október 2, hétfő
Maratoni koncert kitűnő ételekkel, jófajta borokkal és a 20. század legjelentősebb zenéivel. A Klangforum Wien a Budapesti Őszi Fesztivál talán legkülönösebb produkciójával várja a kortárs zene rajongóit.
Októberi borvacsorák
2006 október 1, vasárnap
Október hónapban az Abszint Étteremben Francia Borok vacsorája, a Matteo Étteremben Mayer Márton, az Anonymus Étteremben Konyári Pincészet borvacsorája és a Four Seasons Páva Éttermében Gál Pincészet borvacsorája várja az érdeklődőket.
Bock József Borvacsorája
2006 szeptember 27, szerda
"A test és a lélek egyszerre kap gyógyító borogatást a villányi borok által"- olvasható a Bock Pincészet honlapján. Szeptember 28-án este, Bock József mutatja be pincészetének hat legjobb borát!
Ausztrália: készen a klímaváltozásra
2006 szeptember 25, hétfő
Ausztráliában egy 5 éves ütemezésű környezetvédelmi program kutatja miként csökkenthetők a klímaváltozás szőlészeteket érintő hatásai.
Egy igazán egészséges bor
2006 szeptember 25, hétfő
Nepál gyógynövényei közismertek természetgyógyász-körökben. Egy új készítmény azonban joggal keltheti föl akár a borisszák érdeklődését is: a pokharai gyógybor.
Az Év Internetes Kereskedője
2006 szeptember 24, vasárnap
2005 után 2006-ban is kiosztásra kerül "Az Év Internetes Kereskedője Díj". Szavazzon Ön is kedvenc webáruházára!
Gere Kopár 2004 előjegyzés!
2006 szeptember 20, szerda
Gere Attila csúcsborának új évjáratát ismét előjegyzésre kínáljuk a Bortársaság vásárlóinak! Gere Kopár 2004 előjegyzés szeptember 15 - október 15-ig.
A szívderítő fehérbor
2006 szeptember 20, szerda
Úgy tűnik, hogy a bor, ha a szívre hatni akar, nem válogat a színek között. Az ACS mezőgazdasági és élelmiszeripari lapban közölt tanulmány cáfolja azt a közhelyet, mely szerint a vörösbor szívbarátabb a fehérnél.
Sebestyén borvacsora Kecskeméten
2006 szeptember 18, hétfő
Szeretettel vár Mindenkit 2006. szeptember 21-én 19.30 órakor kezdődő borestjére a Fáklyás Pince, ahol Sebestyén Csaba a szekszárdi fenegyerek mutatja be borait.
I. Borbarát konferencia
2006 szeptember 14, csütörtök
A Borbarát magazin 10 éves évfordulóját szeptemberben ünnepli eseménysorozattal teszik emlékezetessé. Az egyik központi rendezvény, Nicolas Joly, francia borász könyvének premierje.
Kirándulás a Rhone-vidék szívébe
2006 szeptember 9, szombat
A Bortársaság lelkes csapata elindult, hogy a Rhone folyó völgyéből felkutassa azokat a pincészeteket, amelyeket feltétlenül meg szeretnénk mutatni a hazai borszerető közönségnek.
15. Bor- és Pezsgőfesztivál Események
2006 szeptember 6, szerda
Tekintse meg, melyik borásszal mikor találkozhat standunknál. Szeretettel várjuk 2006. szeptember 6-10. a fesztivál öt napján délelőtt 10 és este 11 óra között a Bortársaság vörös és fehér standjain.
Szeptemberi borvacsorák
2006 szeptember 5, kedd
Szeptember 13-án az A38 hajó-n Sebestyén bemutatón és borvacsorán, 18-án az Abszint étteremben Degenfeld borvacsorán, 28-án Bock, 29-én Szepsy és Gere szezonnyitó borvacsorákon vehetnek részt!
15. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál a Budai Várban
2006 szeptember 3, vasárnap
2006. szeptember 6. és 10. között tizenötödik alkalommal ad otthon a minőségi borok szerelmeseinek a Budai Vár. Várjuk a fesztivál ideje alatt a Bortársaság vörös és fehér standjain.
Bortársaság Győr Szeptemberi Kóstolónaptár
2006 szeptember 1, péntek
Szeptember 6. Tematikus Kóstoló - Bikavér, 13-án Pinot Noir Kóstoló 20-án Rizling Kóstoló, 29-én Vendégünk Bock József Villányból...
Halat, vadat, bort, zenét!
2006 augusztus 29, kedd
Nagyszabású gasztronómiai rendezvénysorozat keretében a Gemenc-vidék ízeivel ismerkedhetnek az A38 Hajó éttermében 2006. szeptember 15. és 24. között.
Sebestyén borvacsora az A38 Hajón
2006 augusztus 23, szerda
Az A38 Hajó étterme a fiatal magyar borászgenerációt bemutató sorozatában szeptember 13-án 19 órai kezdettel borvacsorát rendez Sebestyén Csaba szekszárdi borász boraira komponálva.
Mindenki másképp ízleli
2006 augusztus 22, kedd
A Napa-völgyben tartott Bormesterek Szimpóziumon egy amerikai tudós azt próbálta megfejteni, miért is érzékeljük egymástól eltérően a borokat.
Tokaji Ősz 2006
2006 augusztus 19, szombat
A tavalyi második, rendkívül sikeres Tokaji Ősz Fesztivál után, idén szeptember 16-17-én kerül ismét megrendezésre a borünnep. Jöjjön a Bortársasággal!
It is time for McWine?
2006 augusztus 17, csütörtök
Ismerik talán a pénzügyi körökben divatos szólást: "Hosszú távú befektetés? Az az elrontott rövid távú!" Bolond akkor mindenki, aki szőlőt telepít? - Jásdi István tollából.
Kóstolás a békéért
2006 augusztus 14, hétfő
Egy izraeli borkereskedő Kóstolás a békéért elnevezéssel tart kóstolót Haifában minden csütörtökön; az asztalon az izraeli borok mellett libanoni nedűk sorakoznak.
Különleges grappa az olaszoknak
2006 augusztus 11, péntek
A győztes olasz válogatottat a Distilleria Bottega cég invitálta örömkoccintásra. A trevisiói székhelyű vállalat azt ötlötte ki, hogy a csapat minden tagját egy különleges grappával lepi meg.
Óvatos bizakodásban vagyunk
2006 augusztus 8, kedd
Bár jelenleg éppen esik az eső, arra kértünk néhány termelőt, az ország több borvidékéről, hogy az öthetes kánikula után "termést jósoljanak" 2006-ra ...
Zsendülés a Dél-Balatonon
2006 augusztus 4, péntek
A cím nem elírás, nem Herman Wouk világhírű regényéről és a hírhedté vált Cain hadihajóról van szó: ez a gyönyörű magyar szó a szőlőfürt talán leglátványosabb átalakulását írja le ...
Aranyérmek a Nemzetközi Bor és Párlat Versenyen
2006 augusztus 3, csütörtök
Aranyérmet nyert egy magyar bor és két magyar pálinka egy nemzetközi italversenyen. A londoni Bor és Párlat Versenyről a Zwack Nemes pálinkái és a Royal Tokaji Aszúja hozta el a kitüntetést.
Borfilm-TOP 10
2006 július 31, hétfő
A San-Franciscó-i Chronicle összeállította minden idők legjobb borfilmjeinek 10-es listáját. A bor - lehet bár igencsak élő tényező - ritkán kerül reflektorfénybe egy-egy jelentősebb filmben.
Augusztusi nyitva tartás
2006 július 24, hétfő
Értesítjük Önöket, hogy augusztusban nyári nyitva tartás szerint tartunk nyitva a Batthyány utcai szaküzletünkben. Hétköznap: 12 - 20 óráig Szombaton: 10 - 18 óráig.
Találkozunk a Művészetek Völgyében!
2006 július 23, vasárnap
A Bortársaság sok szeretettel, jó borokkal, színes programokkal vár mindenkit az idei Művészetek Völgyében. Július 28-tól augusztus 6-ig, a taliándörögdi Ősök-házának udvarán.
Rózsaszín nyár
2006 július 19, szerda
A roséborok világszerte egyre népszerűbbek, nálunk szinte már kultuszról beszélhetünk. Rosé nélkül a nyár elképzelhetetlen. Ez az ital tökéletesen kifejezi a leggazdagabb évszakot.
Irány Észak!
2006 július 16, vasárnap
A klímaváltozásból adódó ellentmondásos környezeti viszonyok arra kényszerítik a szőlészeteket, hogy minél északabbra vándoroljanak, állítja Spanyolország egyik legnevesebb borelőállítója.
Ki issza meg a levét?
2006 július 13, csütörtök
A termőterület jelentős csökkentésével és a támogatási rendszer gyökeres átalakításával szeretné helyreállítani az Európai Bizottság az európai szőlő- és bortermelés versenyképességét.
A világ legnagyobb fröccse
2006 július 10, hétfő
Mintegy 700 pohár fröccs fogyott el a II. Győri Fröccsfesztivál keretében megrendezett hivatalos Guiness-rekord kísérletben. A lelkes győri fröccsözők a Bortársaság támogatásával elkészítették a világ eddigi legnagyobb jéghideg fröccsét.
Pezseg az élet
2006 július 7, péntek
Hogy mi a közös ezekben a borokban? Hát a buborék. Lehet hozzáadott vagy természetes, a lényeg, hogy pezsegjen, mint az élet. Hajrá, egy kis nyári pezsgés senkinek sem árt!
Bortársaság - Szeged
2006 július 4, kedd
Örömmel jelenthetjük, hogy július 4-én újabb Bortársaság borbolt nyílt Szeged belvárosában, a Kölcsey utca 4. szám alatt.
Présház avató a Heimann pincénél
2006 június 30, péntek
Június 23-án szakmai-baráti körben és meghitt, családias légkörben avatták fel Heimannék a családi birtok újabb beruházását, az erjesztőtér, palackozó és palackos tárolótér új épületét.
Nyári Nyitvatartás
2006 június 30, péntek
Batthyány utcai borszaküzletünk zárva lesz leltározás miatt július 10.-én, hétfőn. Július 11-től nyitva tartunk a megszokott nyitvatartási idő szerint.
USA:Franciaország = 2:0
2006 június 27, kedd
Szenzáció az 1976-os párizsi kóstoló ismétlésén. Az USA meggyőző fölénnyel került ki abból a borversenyből, melyet a franciákkal vívott, s megrendezésre Londonban valamint Kaliforniában került sor.
Fröccslexikon
2006 június 24, szombat
Bort iszik az nem is vizet, sörért csak a német fizet! Mint a magyar gasztronómiában mindennek, a fröccsnek is történelme van. Közkívánatra megismételjük a fröccsről szóló írásunkat.
Amit felesleges földhöz vágni
2006 június 20, kedd
A hongkongi bor-világkiállításon bemutatták a törhetetlen borospoharat, melyet egy új anyagból, az ún. kwarxból állítottak elő. A kwarx debütációja a Mikasa márka egy új sorozata, az ún. "open up" lesz.
Egy palack olaszrizling a lebilincselő olvasmány mellé
2006 június 17, szombat
Most a Borháború - az év tényfeltáró könyve mellé egy bont kap ajándékba, melyet egy palack Gellavilla Balatonszőlősi Olaszrizlingre válthat be boltjainkban.
Forgácsolás francia módra
2006 június 13, kedd
A nemzetközi piaci trendhez kíván idomulni az az új francia tervezet, mely a borelőállítás folyamán zöld utat adna a tölgyfaforgács használatának.
A megújuló energia
2006 június 12, hétfő
Légli Ottó csillagai a megújulás jegyében állnak. Bogláron, az Árpád utcában már teljes gőzzel üzemel a modern kóstoló, a saját telepítésű ültetvények sorra hozzák első terméseiket, ...
VI. Bországgyűlés Városligeti Borfesztivál
2006 június 9, péntek
Csúcsborok és csúcsborászok fesztiválja, ingyenes programok. A magyar gasztronómia csodái, kulturális programok és igazi vásári hangulat a Városligetben június 9-12-ig.
VII. Pannon Bormustra
2006 június 6, kedd
Publikusak a végleges eredmények. Imételten rendkívül előkelő helyen végeztek a VII. Pannon Bormustrán a Bortársaság által képviselt borászatok benevezett tételei.
Gyöngykovács
2006 június 4, vasárnap
Györgykovács Imre azon kevesek közé tartozik, aki mindig fölveszi a telefont. Bármikor hívja az ember, ő éppen a szőlőben van, permetez, metsz, kötöz vagy zöldmunkázik.
Termelői találkozás Légli Ottóval
2006 június 1, csütörtök
Júniusi vendégünk Légli Ottó, akivel június 9-én találkozhatnak, valamint borszaküzleteinkben június 16-án a Györgykovács Pincészet boraiból tartunk kóstolót. Várjuk a borkedvelőket ...
Vitiano - Egy bor, ami megéri a pénzét
2006 június 1, csütörtök
Itália szívében, Assisi Szent Ferenc, Jacopone da Todi, Pinturicchio és Monica Bellucci földjén járunk. A felsorolást immár kiegészíthetjük a Cotarella fivérek nevével is, ...
Pünkösdi Nyitvatartás
2006 május 31, szerda
Kedves Vásárlóink! Értesítjük Önöket, hogy Borszaküzleteink változó nyitva tartással üzemelnek a Pünkösdi Ünnepek alatt.
Júniusi borvacsorák
2006 május 31, szerda
Júniusban az Abszintban: Bátaapáti, az Anonymus Étteremben: Magnum palackos borok vacsoráján, a Four Seasonsben: St. Andrea borvacsoráján vehetnek részt!
Támadnak a vikingek
2006 május 27, szombat
Norvégia váratlanul bejelentette, hogy csatlakozni kíván a világ borelőállító országainak sorához. Az Ugotterby Borászat reményei szerint a következő év áprilisa már a polcokon köszönti az Jsrking-et. 
Hamarosan polcokon a fogyókúrás bor
2006 május 25, csütörtök
Kevesebb alkohol, kevesebb kalória - új fajta fehérbor azoknak a nőknek, akiknek túl gyorsan a fejébe száll a megszokott bor, és akik vigyáznak a vonalaikra.
Borbarátok 7x7 Birtok
2006 május 23, kedd
Ezúton értesítjük a Borbarát Kiadó új könyvének premierjével egybekötött borbemutatójáról, mely 2006. június 3.-án a Festetics Palotában kerül megrendezésre.
Az amerikai borivók messzebb látnak a hazai boroknál
2006 május 22, hétfő
Egy új tanulmány szerint az amerikai borivók kezdenek nyitni a külföldi borok felé. Az európai és új-zélandi borok is egyre népszerűbbek.
Jubileumi programsorozat a Degenfeld Szőlőbirtokon
2006 május 19, péntek
Talán néhányan emlékeznek arra, hogy 1996-ból találkoztak először borokkal a Degenfeld Szőlőbirtoktól. Igen ennek már 10 éve. Változatos programsorozat a jubiláló Szőlőbirtokon.
Napai nap, avagy átállás napenergiára
2006 május 18, csütörtök
Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a napenergiát előnyben részesítő, környezettudatos borászatok száma Kaliforniában. A tábor legújabb tagjai a V Sattui Borászat.
Ötvenszer erősebb az E-vitaminnál
2006 május 16, kedd
A szőlő nem csak finom, értékes táplálék is. A szőlőmag viszont értéktelen hulladék, - legalábbis annak tartották, amíg fel nem fedezték, hogy egészségvédő anyagokat, antioxidánsokat is tartalmaz.
Beszélgetés Szepsy Istvánnal
2006 május 12, péntek
Szepsy Istvánnal mindig jó beszélgetni. Járjuk a dűlőket, ő pedig magyarázza a lényeget, a talajok közötti különbséget, a tőkék egyediségét, hogy lehet és kell még mélyebbre ásni.
Borvacsora-sorozat indul az A38 Hajó Éttermében
2006 május 11, csütörtök
Bor+Irodalom+Kép+Jazz! A Borvacsorák- sorozat első estjét május 24-én rendezik meg, amelyen vendégek lesznek Luka Enikő soproni borász, Podmaniczky Szilárd író, költő...
Felejthetetlennek ígérkező borvacsora a 2003-as Merengővel
2006 május 11, csütörtök
Ha szerette a St. Andrea Pince 2003-as Merengőjét most itt az alkalom, hogy nosztalgiázzon a St. Andrea Pincészet-Lőrincz György borvacsorán az Anonymusban!
A legjobb magyar bor
2006 május 10, szerda
A radiocafé 98.6 bormagazinja, a Késői szüret meghirdette "A legjobb magyar bor" választást. Rangsorolták a legjobb magyar borokat és a legtöbb szavazatot kapott pincészeteket.
Spárga vacsora az Arcade Bistroban
2006 május 8, hétfő
Május 15-én 8 órakor az Arcade Bistro zártkörű vacsorát rendez, amelyen tengelici spárgából alkották a menüt a Pannonhalmi Apátság borainak kiséretében.
Ahol tölgyfa lesz a hordóból
2006 május 6, szombat
A Konyári pince borai apa és fia közös alkotásai. Az ifjabbik Konyári - Dániel 2000-ben diplomázott, talán nem véletlen, a barrik hordós érlelésből írta szakdolgozatát.
Balzsamecet dióhéjban
2006 május 4, csütörtök
Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül, tartják a modenaiak. Mint minden itáliai ínyencség, a balzsamecet is történelmi múltra tekint vissza.
Figula Mihály borvacsorája Mihály napon
2006 május 3, szerda
A Matteo Étterem meghívja Önöket május 8-án, egy "balatoni naplementére", melyhez Figula Mihály borászmester festette a borokat és Buday Péter mesterszakács alkotta a menüt.
Online TOP 12
2006 május 3, szerda
Honlapunk ismét új szolgáltatással bővült! Új oldalunkon naponta frissülő rendszerben találják meg az elmúlt harminc nap 12, legnagyobb népszerűségnek örvendő borát.
Termelői találkozás
2006 május 1, hétfő
Májusi vendégeink, akikkel a Borszaküzleteinkben találkozhatnak: Konyári Dániel, Homonna Attila és a Gál Tibor Pincészet képviselői.
EU-USA borászati megállapodás: kétes eredmények
2006 április 30, vasárnap
A két nagyhatalom képviselői egy igencsak vitatható egyezményt írtak alá a borkészítési eljárásokról és címkézésekről.
Májusi Nyitvatartás
2006 április 30, vasárnap
Kedves Vásárlóink! Értesítjük Önöket, technikai okok miatt a Batthyány utcai szaküzletünk május 6.-án, szombaton 15 óráig tart nyitva.
Önzetlen segítőkészség
2006 április 28, péntek
A Rotary Club Budapest City meghívja Önt és barátait az Autizmus, és a Magyar Hospice Alapítványok számára negyedik alakalommal megrendezett Jótékonysági Gálájára.
Politizáló bor
2006 április 26, szerda
Bármily meglepő, a kávéhoz és a csokoládéhoz hasonlóan a bornak is lehet politikai üzenete. Kanadában próbálják rávenni a borok rajongóit arra, hogy hagyják felnyitatlan az egyik izraeli gyártó palackjait.
Borterasz a városligetben
2006 április 25, kedd
Az Anonymus Étterem és a Bortársaság szervezésében májustól októberig a Vajdahunyad vár tövében, hangulatos borterasz várja a Ligetben sétálókat.
Boraukciós rekordok
2006 április 24, hétfő
Március 2.-án, New Yorkban, a Nywines/Christie's árverésén aukciós rekordot ért el egy ládányi, összesen 6 db, 1985-ös Romanée-Contit tartalmazó magnum elérve a 170 375 dolláros árat. 
Stílus és finomságok a Tokaji borvidék szívében
2006 április 20, csütörtök
2005. októberében eredeti pompájában újult meg Mád legpatinásabb épülete. A régi szépségét visszanyert homlokzat mögött elegáns szálloda és étterem várja a vendégeket.
Merlot kóstoló az Anonymus Étteremben
2006 április 20, csütörtök
Milyen is? Mint az este, amikor késve bújsz kedvesedhez... Bőrében a felszabaduló ásványok, izmaiban a kitörni kész érzelem, tekintetében bársonyos ölelés, mint egy pohár Merlot.
Magyar borok külföldi szemmel
2006 április 18, kedd
Megjelent David Copp: Hungary, It's fine wines and winemakers c. könyve. Azon ritka vállalkozásoknak egyike ez a könyv, melyben egy külföldi időt és energiát fordít a magyar borok megismerésére.
Saját palackot kapnak a villányi borok
2006 április 16, vasárnap
Magyar kikerics látható majd az új villányi borospalackokon. A borosüvegen elhelyezett logó a borvidékre jellemző magas minőség garanciája lesz.
Eseménynaptár 2006
2006 április 14, péntek
A Fesztiválok kíváló szórakozást nyújtanak a borbarátoknak, amit nemcsak a kiváló borok széles kínálata, hanem gasztronómiai kalandozások és kellemes zenei aláfestés is szolgál.
Az újvilági bornak is lehet saját arca
2006 április 11, kedd
Ha a városoknak lenne csillagjegyük, Cape Mentelle minden bizonnyal az Ikrek szimbólumát viselné. Nevének és hírnevének megteremtésében ugyanis óriási szerepet játszottak a testvérpárok.
A stílus maga a borvidék
2006 április 7, péntek
Bármennyire tehetséges is egy borász, az utolsó szó mindig az évjáraté. Vesztergombi Ferenccel arról beszélgettünk, milyen is volt a sokat vitatott év - 2004 - igazi arca.
Amit a MAGNUM palackról tudni érdemes
2006 április 5, szerda
palack méreteinek növelésével a benne rejlő tartalom nagyságát igyekeztek hangsúlyozni, hiszen az óriás üvegbe manapság is csak nagy évjáratok különleges, kiemelt tételei kerülhetnek.
Áprilisi borvacsorák
2006 április 4, kedd
Április hónapban Sebestyén Csaba, Gere Attila, Vesztergombi Pince, Gál Tibor Pincészet, Konyári Pince borvacsorája, valamint újvilági borok vacsorája ...
Vásároljon online, pihenjen Tokajban, Mádon...
2006 április 1, szombat
Folytatódik internetes vásárlói akciónk. Április hónapban 15 online vásárlót ajándékozunk meg egy hétvégével Tokaj-hegyalján a Mádi Kúriában.
Gere borvacsora Kecskeméten
2006 április 1, szombat
Szeretettel vár Mindenkit 2006. április 6-án 19.30 órakor kezdődő borestjére a Túróczy Étterem & Kávéház, ahol a Gere Pincészet borait Alain Rousse főborász mutatja be.
Társaságunkban a Torres pincészet
2006 március 30, csütörtök
Elegancia és modernség, hagyománytisztelet és megújulás, családias légkör, ugyanakkor a világot körülölelő birtokrendszer jellemzi a Torres család 300 évre visszavezethető történetét.
Vinitaly 40. alkalommal
2006 március 28, kedd
Ismét Vinitaly. Veronában, Rómeó és Júlia városában 40. alkalommal kerül megrendezésre a Vinitaly, a borvilág egyik legfontosabb seregszemléje 2006. április 6-10. között.
Magyarország nem alkuszik a tokaji márkanévre
2006 március 27, hétfő
Olaszország forintmilliárdokban mérhető összeget fizetne a tokaji márkanév használatáért, az alkut a magyar szaktárca elutasította. Ezt Gráf József agrárminiszter közölte egy tokaji tanácskozáson.
Tokaj Renaissance 2002
2006 március 24, péntek
A Tokaji Nagy Borok Egyesülete 2006. április 29-én bemutatja: Tokaj-hegyalja 2002-es évjáratú édes borait és a száraz Tokaji borok új generációját.
Chardonnay du Monde 2006-os verseny
2006 március 22, szerda
A világ legjelentősebbnek tartott Chardonnay borversenyén, Magyarországról 4 pincészet borát jutalmazták ezüstéremmel, köztük a Gál Tibor Pincészete Egri 2004-es Chardonnayját.
Mielőtt zsendülne a szőlő...
2006 március 21, kedd
Miután a hazai borászatok többségénél lezajlott a metszés, talán egy fokkal kevésbé nemes, de annál fontosabb munka kezdődik a szőlőskertekben: a kötözés.
Weninger Kékfrankos Selection 2003 - Újratöltve
2006 március 20, hétfő
"Utolsó találkozásunkra azonban burgundi ruhát húzott. Eleganciája, finom stílusa megfogott, s(z)avai sokáig zsongtak fejemben, megszédített."
Az örök élet itala
2006 március 19, vasárnap
A New Scientist brit magazin számol be arról a felfedezésről, miszerint Tutankhamon fáraó, az ókori Egyiptom fiatal korában elhunyt uralkodója a halálon túlra minőségi fehérbort is vitt magával.
VII. Pannon Bormustra
2006 március 17, péntek
Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Pannon Bormíves Céh egyedülálló kezdeményezését a Pannon Bormustrát, amelynek ebben az évben is a Pannonhalmi Apátság ad helyszínt.
St. Andrea - Törekvés a jóra
2006 március 16, csütörtök
A St. Andrea pincészetet és Dr. Lőrincz Gyurit nem kell különösebben bemutatni senkinek. Egész lényéből árad a szelídség, szeretet és kedvesség, de különösképpen az alázat a szőlő iránt.
Chile: borvilágpiaci robbanás
2006 március 14, kedd
Chile az elkövetkezendő nyolc év során mintegy 50 %-kal kell, hogy növelje szőlőbirtokainak nagyságát, ha lépést kíván tartani a borai iránt jelentkező növekvő kereslettel ...
Bussay László és Heimann Zoltán borvacsorája
2006 március 12, vasárnap
A Maligán Borétterem március 25-i borvacsorájára Dr. Bussay László és Heimann Zoltán hozzák el boraikat Csörnyeföldről, illetve Szekszárdról.
A kihagyhatatlan Cloudy Bay
2006 március 9, csütörtök
1985-ben a Cape Mentelle már saját, Cloudy Bay névre keresztelt sauvignon blanc-nal rukkolt elő, és ezzel a borral egy csapásra megteremtette az új-zélandi sauvignon stílusát és legendáját.
Aki beszéli a hegy nyelvét
2006 március 6, hétfő
Béla bácsi háromszáz négyszögöllel meg egy kis faházzal kezdte, amely ráadásul nem sokkal később mindenestől leégett. De ez sem szegte kedvét, nekifutott még egyszer.
Első Magyar Borok Bálja borvacsora
2006 március 6, hétfő
Az Első Magyar Borok Bálja borvacsorájának menüjét 2006. március 23-án a Képíró étteremben ízlelhetik meg azok a vendégek, akiknek nem volt alkalmuk részt venni a bálon.
Női könnyedség, férfias karakter
2006 március 3, péntek
A családban mindig is szó volt róla, hogy Enikő egyszer majd beletanul a borász mesterségbe, de hogy mindezzel ilyen hamar szembe kell néznie, arra édesapja elvesztése ébresztette rá.
Most vásároljon online boltunkban
2006 március 1, szerda
Próbálja ki online ha eddig még nem próbálta, most az első 50 online vásárló, aki az interneten keresztül bruttó 30 000,-Ft fölött vásárol egy éves Gusto Magazin előfizetést kap ajándékba.
Dúzsi borvacsora az Abszintban
2006 március 1, szerda
Az Abszint március 13-i borvacsorájára egy régi, kedves ismerős, Dúzsi Tamás hozza el kiváló borait Szekszárdról. Megkóstolhatják többek között könnyed, légies, 2005-ös roséját.
Márciusi borvacsorák
2006 március 1, szerda
Március 1-jén szerdán a Soul Bistró Andreas Ebner borvacsorára hívja Önt, március 13-án hétfőn az Abszint Étteremben Dúzsi Tamás borvacsorája, március 24-én ...
Tavaszi munkák a szőlőben - a metszés
2006 február 23, csütörtök
Lassacskán hozzánk is megérkezik a tavasz és ahogy melegszik az idő, az időnként zord tél után elkezdődik a szőlőmunkák legnehezebbikének és legnemesebbikének tartott része - a metszés.
Rák és Pezsgő vacsora a Matteoban
2006 február 21, kedd
Gyertyafényes, áhitattal átitatott vacsorára hívja Önt a Matteo Étterem, ahol a tengerek és az óceánok legkívánatosabb falatjaival valamint olasz és francia habzóborokkal és pezsgőkkel ismerkedhet.
Külcsín és belbecs
2006 február 17, péntek
Gere Attilával és a lányával, a marketing feladatokat ellátó Gere Andreával a pincészet új évjáratos cabernet sauvignonjairól beszélgettünk.
Andreas Ebner borvacsora a Soul Bistróban
2006 február 16, csütörtök
A Soul Bistró Andreas Ebner borvacsorára hívja Önt március 1-jén, szerdán 19 órától!
Az Év Kedvenc Borászata
2006 február 15, szerda
A szeptember óta interneten és szavazólapokon zajló "Év Kedvenc Borászata Díj" szavazásának eredménye alapján a legtöbb szavazatot a Dr. Lőrincz György nevével fémjelzett St. Andrea Szőlőbirtok kapta.
Club Maccaroni Konyári borvacsora
2006 február 14, kedd
A Club Maccaroni Konyári borvacsorára hívja Önt február 25-én, ahol a club kiváló séfje megteremti az olasz-francia ízvilág, a tradicionális konyha és a minőségi bor harmóniáját.
Valentin nap
2006 február 11, szombat
Mivel az elmúlt néhány évben Magyarországon is mind divatosabbá válik a szerelmesek napjának február 14-ei megünneplése, a Bortársaság összeválogatott néhányat a legszebb Valentin ajándékok közül...
Az Andok lépcsőin
2006 február 8, szerda
Ha Argentína, akkor Mendoza, ha Mendoza, akkor Malbec. Ennél több hívószó, valljuk be, nem is igen szokott beugrani. Ideje hát feltenni a kérdést magunknak, mit is tudunk az argentin borról?
Mint a mesében - Bencés likőrcsalád
2006 február 5, vasárnap
Egyszer csak elkezdődött a Pannonhalmi Főapátság múltjának feltárása. A kolostor pincéjében új életre kelt a bor, a környéken újra illatozni kezdett a levendula, és most, mint a mesében...
Kié a pénz?
2006 február 3, péntek
A múlt év végén a borász szakma teljes egészének sikerült összefognia, s megalakították a Magyar Bormarketing Kht.-t. Ráadásul megszerezték a kormányzat támogatását is...
Szamorodni, amit meg kell megmutatni a világnak
2006 február 1, szerda
Úgy gondoljuk, Tokaj-Hegyalja életében új fejezet kezdődik. Tokaj középcsatára ismét elkápráztatta szurkolóit a Szamorodnival.
Gál borvacsora az Abszintban
2006 január 30, hétfő
Az Abszint február 13-i borvacsorájára az ifjabb Gál Tibort hívta meg, aki személyesen fog bemutatni néhány érdekességet palettájukról, egy ígéretes menüsor kíséretében.
Termelői találkozások Februárban
2006 január 30, hétfő
Februári vendégeink Matolcsy Sára az Etyeki Kúriától és Gere Attila Pincészet képviseletében Pauli Zoltán.
Februári borvacsorák
2006 január 29, vasárnap
Február 3-án pénteken az Anonymus Étteremben Heimann borvacsora. Február 13-án hétfőn Abszint Étteremben Gál borvacsora, az Arcadeban Bock Jószef mutatja be borait.
Balzsamecetről
2006 január 23, hétfő
Az étel balzsamecet nélkül olyan, mint az élet napfény nélkül, tartják a modenaiak. Mint minden itáliai ínyencség, a balzsamecet is történelmi múltra tekint vissza.
Szent Vince napi előrejelzés
2006 január 18, szerda
Január 22-én az ország több pontján Szent Vince napi vesszőt vágtak a borászok, ebből jósolva bortermést a 2006-ös szüretre.
Az ÁFA változás hatása
2006 január 17, kedd
A januári ÁFA csökkentésnek köszönhetően a borok, pezsgők és párlatok ára 4%-kal csökkent a Bortársaságnál. Honlapunkon már a csökkentett áron vásárolhat.
Forró borital téli szemlélődéshez
2006 január 16, hétfő
Rövid közvélemény kutatást végeztünk azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnek az emberek a télben. A megkérdezettek kevés ilyet tudtak felsorolni. Ezen kevesek egyike volt a forralt bor.
Egy kis borfényvesztés
2006 január 15, vasárnap
A borászok gyakran dicsérik boraik természetességét. Manapság azonban egyre inkább úgy tűnik, mire a szőlő leve a palackba kerül, történik vele egy s más, ami azért annyira mégsem természetes.
Első interaktív sommelier-tanfolyam
2006 január 10, kedd
A Secret Sommelier a világon elsőként a napokban indította be interaktív, nemzetközi borkóstolói kurzusát, Let's taste it! (Kóstoljuk meg!) - címmel.
Gál Borvacsora az Old Amsterdamban
2006 január 9, hétfő
Az Old Amsterdam Café & Restaurant Gál borvacsorára hívja Önt, ahol találkozhat ifj. Gál Tiborral és részese lehet az étterem séfje által speciálisan a Pincészet boraihoz összeállított különleges vacsorának.
Januári borvacsorák
2006 január 6, péntek
Január 30-án hétfőn a Matteo Étteremben Takler borvacsora, Február 3-án pénteken az Anonymus Étteremben Heimann borvacsora.
Best of 2005 az Anonymus Étteremben
2006 január 6, péntek
Kóstoljuk még egyszer újra a 2005-ös évben legszebb arcukat mutató borokat egy hangulatos estén az Anonymus Étteremben. Január 14-én szombaton Best of 2005 az Anonymus Étteremben.
Késői szüret minden csütörtökön
2006 január 5, csütörtök
Bormagazin a Bortársaság támogatásával a Radiocafé 98.6-on minden csütörtökön 20-21 h-ig Csorba Gáborral és Nagy Sebestyénnel valamint rengeteg friss információval ...
Jelentés az év első pezsgős bulijáról
2006 január 4, szerda
Pezsgőt inni nem csak szilveszterkor jó - ezt tapasztalatból mondhatjuk: Január 2-án, a megújult Vörös és Fehér Étteremben, a szakadó eső ellenére is legalább száz vendég gyűlt össze az év első bulijára.
Műanyag palackos borok
2006 január 2, hétfő
A következő Nagy Dobás a borcsomagolásban nagy valószínűséggel a műanyag "kicsi, menetes és szilánkmentes" lesz. A minipalackok tartós műanyagból készülnek, ízetlenek, szagtalanok ...