Egy Michelin-mosoly a Náncsi néninek

2007 augusztus 18, szombat

Így van ez, az idei katalógusban is, ahol étterem ismertetése mellett a Bib Gourmand mosolygó arca csinál kedvet egy Ördögárok úti látogatáshoz.
A Népszabadság Online cikkéből most többet is megtudhatunk arról, hogyan hullanak a Michelin csillagok egy étteremre és barátunk, Schädler Frigyes, az étterem egyik tulajdonosa is megszólal.

További részletek: www.nol.hu
Az étteremről több információt itt találhat: www.nancsineni.hu

Bor kínálat Náncsi néni vendéglőjében:

Badacsonyi Olaszrizling
A vulkanikus Badacsony dűlőjéről szüretelt harmonikus száraz bor, friss, gyümölcsös aromákkal. Saját borunk. Szilvásváradi füstölt pisztrángfiléhez kiváló.

Badacsonyi Szürkebarát
Könnyű száraz bor a Balaton-felvidékről, illata friss, savai üdék, kellemesen gyümölcsösek. Saját borunk.

Szeremley Szemelt Rizling, Badacsony
A klasszikus badacsonyi rizling elegáns, könnyű és rendkívül gyümölcsös stílusban. Piruló sellőkkel az igazi!

Figula Pinot Gris, Balatonszőlős
Üde gyümölcsös illatú, testesebb bor, gazdag ízvilága teljes tisztaságában mutatja be e szőlőfajta páratlan értékeit. Rézorr kapitány kedvence

Bussay Esküvé, Csörnyeföld
Veltelini, ezerfürtű, fűszeres tramini és nektár "esküvéje". Fahordóban erjedt és érlelődött, közel fél év után került palackba. Illatában és zamatában is rendkívül sokrétű, gazdag, testes bor. Pásztorábránd való hozzá!

Györgykovács Furmint, Somló
Fiatal ültetvényről szüretelt könnyed hangvételű bor. Gyümölcsös illat- és ízvilágát finom savak és Somló utánozhatatlan aromái adják. Kamermayer öröme

Légli Chardonnay, Szőlőskislak
Finom gyümölcsös illatú, telt Chardonnay, melyhez jól illenek az új tölgyfahordós érlelés vajas, vaníliás aromái. Tejfölös harcsapaprikás túrós csuszával ezzel a borral kísérve ... Mennyei!

Németh Diósi Sárgamuskotály
A mátraaljai Diósi dülőben termett muskotály intenzív illatú, és szép savakkal telt. A nagyfokú töppedéssel szüretelt szőlőből fahordós erjesztéssel és érleléssel különleges minőségű félédes bor készült.
Roston sült kacsamáj szeletkéhez kiváló.

Szeremley Kéknyelű, Badacsony
A legendás badacsonyi szőlőből készült száraz bor megkapóan egyéni,
zöldalmához hasonlító illatával és ízvilágával. Kérjen hozzá kunkori süllősültet!

Günzer Rosé, Villány
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon alapból készült 3-4 órás héjon áztatás után ez az elegáns, üde, fiatalos lendületű bor.

Heimann Fuchsli, Szekszárd
A sváb családok "fuchslinak, fukszosnak" - rókaszínnek hívták régen a siller bort. A Heimann Pince színre, névre rímelő, meglepően gyümölcsös illatú, telt, gazdag ízvilágú bort készített. A kabinos kedvence

Heimann Merlot, Szekszárd
Hagyományos fahordóban érlelt közepesen testes, érett vörösbor finom tanninokkal.

Konyári Loliense Cabernet Sauvignon, Balatonlelle
Teljes egészében Cabernet Sauvignon szőlőből készült, 17 hónapig érlelődött új tölgyfahordóban, majd féléves palackérlelést követően került a piacra. A smucig sógor kedvence

Ebner Pinot Noir, Szigetvár
Délvidéki stílusú, sötét színű, lágy, telt illatú vörösbor. Szilvalekvárra, aszalt gyümölcsökre emlékeztető, kivételesen lágy ízvilágát szépen támogatja a 15 hónapig tartó újfahordós érlelés.

Weninger Syrah, Sopron
Magyarország első syrah-ültetvényének termése. A fajtára jellemző borsos, fűszeres és füstös aromákkal indít, ízei teltek harmonikusak, lecsengése érett tanninokat tartogat.

Oremus Száraz Szamorodni, Tokaj-Hegyalja
Szalmasárga színű bor, finom zöld dió és friss, barnára sütött kenyér héjának illatával. Kellemes savérzetű, hosszú karakteres zamat, a fahordós érlelés eleganciájával.

Degenfeld Hárslevelű, Tokaj-Hegyalja
Október végén szüretelt édes hárslevelű, melynek friss, körtés-mandarinos gyümölcsössége keveredik a fajta virágokra emlékeztető jegyeivel. Javasoljuk hozzá a Kecskeméti barackpudingot!

Oremus Ötputtonyos Aszú, Tokaj-Hegyalja
Gazdag és elegáns illat a virágoktól a vanílián keresztül a dohányig. Játékos savak, remekül eltalált alkohol-sav-cukor egyensúly.

Badacsonyi ürmös
A reformkor kedvenc itala volt, ma is titkos recept alapján, gyógyfüvekből készül. Gyógyhatása garantált. Bárhol, bármikor, bárkivel jó azt inni.

Agárdi pálinkák
A legkiválóbb magyar pálinka az Agárdi pálinka: birsből, meggyből, szilvából, jonatánalmából, vilmoskörtéből, körtéből, kökényből, kajszibarackból, muskotály szőlőből, és malátából. Érdemes megkóstolni.