SZÍN:

RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Bodegas Pintia

Borvidék: Toro
Birtokméret: 106 ha
Jellemző szőlőfajták: tempranillo

Borkészítés: Az extrém meleg miatt a legkritikusabb a töppedés elkerülése, ami 48 óra alatt is megtörténhet, ezért a szüret időpontján egy évjárat sorsa múlhat. A Pintiánál alkalmazták először a hűtő technológiát, azaz a szüretet követően a borászatban egy éjszakára 8 C-os hűtőkamrába kerülnek a szőlőfürtök, és csak másnap reggel kezdődik a válogatás és parcellánkénti feldolgozás. Ellenőrzött vadélesztőkkel dolgoznak és a borkészítésnél a tannin minősége és a gyümölcsösség megőrzése a két fő cél. Fa tartályos áztatás és erjesztés kb. két héten keresztül, a hordós érlelés 80%-ban új, 20%-ban másodtöltésű hordóban történik.

Honlap: http://www.vega-sicilia.com/hu/