Borvidék: Saint-Julien
Birtokméret: 75 ha
Jellemző szőlőfajták: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot
Borkészítés: A fermentálás két hétig tart, majd miután teljesen kierjedt a must, egy hétig még héjon áztatnak a színanyag és magasabb tannintartalom kinyerése végett. A bor 50-80 százaléka érik új fahordóban 18 hónapon keresztül.
Honlap: http://www.chateau-ducru-beaucaillou.com/
A Château Ducru-Beaucaillou egy vezető deuxième cru birtok Saint-Julienben, Bordeaux bal parti részén, Médocban. A pince területén található hatalmas, gyönyörű kövekről nevezték el. A château érdekessége, hogy a viktoriánus épület közvetlenül a boros pincék felett található, ami Bordeaux-ban szokatlan. A birtok története a XIII. századig követhető vissza, amikor még a Beychevelle birok része volt, és az évszázadok alatt számtalanszor cserélt gazát. Ma, a Jean-Eugène Borie SA cég működteti. A birtokon 70% cabernet sauvignon és 25% merlot, és egy kevés cabernet franc, illetve petit verdot telepítés található, a tőkék átlagos életkora 35 év.