Borvidék: St. Émilion
Birtokméret: 40 ha
Jellemző szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Borkészítés: A borok stílusa talán közelebb áll Médoc-hoz, mint St. Emilionhoz, hiszen itt nem a merlot dominál. Az erjedés fahordóban történik, míg az almasavbontás acéltartályban. A borokat 18-22 hónapig érlelik új fahordókban, majd azoknak további 10 év pihenést javasolnak palackban.
Honlap: http://www.chateau-figeac.com/
40 hektáros szőlőterületével, a Château Figeac a legnagyobb birtok a bordeaux-i Saint-Émilionban, bár jelenlegi mérete eltörpül ahhoz képest, hogy a XVIII. század végén volt 200 hektáros is. A Figeac ősi birtok, melynek gyökerei a 2. századig nyúlnak vissza, nevét is a galloromán kori tulajdonosáról, Figeacusról kapta. Az évszázadok során, tulajdonosai folyamatosan vettek és eladtak parcellákat, területeket, ami megmagyarázza, miért található annyi bordeaux-i château nevében a Figeac név. Figeac finom kavicsos alaptalajú dűlőinek az összetétele – a 35% cabernet sauvignon-t és 35 % cabernet francot követi az általában domináns merlot (30%) – kirívó Saint-Émilionban.