SZÍN:

RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Csernyik Pince

Terület: 7 ha

Dűlők: Barna tanya, Papjuss, Szárazvölgy, Paskom, Rétföld

Szőlőfajták: olaszrizling, hárslevelű, kékfrankos, szürkebarát, zenit, merlot, turán

Talaj: andeziten kialakult barna erdőtalaj 

Borkészítés: Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk, annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül. 

Éves termelés: 10,000 palack