SZÍN:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Dobosi Pincészet

Birtokméret: 20 ha

Fontosabb dűlők: Nivegy-völgy, Agyaglik, Mocsár, Harasztalja

Jellemző szőlőfajták: kéknyelű, olaszrizling, juhfark, sauvignon blanc, chardonnay, szürkebarát, tramini, kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot

Éves termelés: 80.000 palack
Borkészítés: Főként fehér és rozékkal foglalkozunk, de szép vörösboraink is vannak. A fehérborok nagy része és a rozék reduktív technológiával készülnek tartályban, hűtött körülmények közt erjed, majd rövid időn belül palackba kerülnek – öt-hat tétel már Márton-napra. A nagy testű fehér borok szintén tartályban erjednek és érlelődnek. A vörösborokat az általunk készített, szabadalmaztatott automata vörösborerjesztőben erjednek, majd különböző méretű ászok- vagy barrique hordóba kerülnek.