Birtokméret: 60 hektár
Dűlők: Görögszó, Leányvár, Szentgál, Kisbödő, Csötönyi-völgy
Szőlőfajták: kékfrankos, shiraz, zweigelt, olaszrizling, cabernet sauvignon, merlot, ezerfürtű, pinot noir, blauburger, cabernet franc, menoire,
Talaj: lösz, agyag, barna erdőtalaj
„Az összes rozénk kis tételekben készül. Nem szeretjük a nagyüzemi borokat és az aromaképző élesztőket. Rozéban is a fajtára koncentrálunk.” – Dúzsi Tamás
Szőlőművelés: A családi birtok szőlői javarészt középmagas kordon művelésben, löszös, agyagos talajon teremnek. Növényvédelemben organikus irányultság, bio növényvédő szerekkel, visszafogott vegyszerterheléssel. A sorközöket eredeti gyomflóra, ősgyep fedi és védi az eróziótól. Folyamatos kaszálás és évi két talajnyitás mellett tartják rendezetten a sorokat. A tőkék nagy lombfelülettel és a termékeny talaj miatt, jó vigorral bírnak. A birtok több idős ültetvényt művel, ezek közül is a legkorosabb a közel 100 éves, bakművelésű kadarka. A szüreti időpont kóstolás függvénye, a rozéborok esetében is cél a teljes érettség a savak megtartása mellett.
Borkészítés: A birtok fehérborai reduktív módon készülnek, hűtött erjesztés és rövid érlelés után kerülnek palackba a fajták primőr gyümölcs illatait megőrizve. A pince népszerű rozéihoz rövid héjon áztatás és a vörösszőlők feldolgozásakor keletkező saignee adja az alapot. Az erjedés minden fajtánál 18°C alatt történik, hogy stabil erjedés mellett a fajták primőr gyümölcsei is megmaradjanak. A vörösborok esetében a fürtöket bogyózzák, majd a cefre 40 hektós kádakba kerül, ahol kézi csömöszölés mellett erjed több héten keresztül. A borok erjedése spontán indul, majd erjedő musttal való átoltással megy végbe. A vörösborok érlelésére több kádárüzem, kizárólag magyar tölgyből készült hordóit használják, eltérő méretben, a bor és a fajta stílusához illeszkedve.