Bortársaság Karácsony 2018

Birtokméret: Etyek: 32 hektár; Sopron: 22 hektár

Dűlők: Etyek: Nagy Látóhegy, Kis Látóhegy, Öreghegy, Szépvölgy, Szt. Orbán dűlő; Sopron: Harmler, Weidengrund, Scheicher, Warme Infried, Steiner 

Szőlőfajták: pinot noir, sauvignon blanc, chardonnay, szürkebarát, királyleányka, kékfrankos, merlot, zweigelt 

Talaj: mészkő, pannon üledék, barna erdőtalaj

 

„A Kúriánál két termőhellyel dolgozom párhuzamosan. A tökéletesen mészköves, hűvös Etyek után Sopronban is erősödik a pozíciónk. Rengeteget kutattuk a talajt, azt, hogy az egyes fajták hogyan reagálnak a területre. Mára leginkább a mészkövet keressük itt is. Meggyőződésünk, hogy a borvidék adottságai fel fognak értékelődni ebben a változó világban. Sopron nemcsak egy borvidék, hanem egy stílus is. A zweigeltnek például nagyon jól áll a soproni karakter, nekünk pedig az a dolgunk, hogy a mészköves talajról, megfelelő talajkondíció elérésével a hosszan érlelhető vörösborokat készítsük: legyen az egy „lazább” de tartalmas zweigelt, egy gazdag, izgalmas kékfrankos vagy akár egy elegáns merlot.” – Mérész Sándor, borász

És még