Terület: 30 ha

Dűlők: Sáfránykert, Balázshegy, Gella, Öreghegy, Sóskút, Bordoma, Barát szőlő, Farkasverem, Cserhegy

Szőlőfajták: olaszrizling, zenit, szürkebarát, sárgamuskotály, chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc

Talaj: változatos talajösszetétel, a Gellában triász mészkövön hol márgát, hol dolomitot találunk, a Sáfránykertben pedig permi vörös homokkövet. A Sóskút-dúlő talaja mészöves, agyagos

Szőlőművelés: Klasszikus növényvédelem, alacsony kordon művelésmód, csapos metszés, erős hozamkorlátozás. A talajmunkát a csapadék mennyisége és eloszlása határozza meg, minden dűlőben váltósoros talajtakarást alkalmaznak, a kaszált sorokban helyi gyomflórával. A dűlők termését kézzel szüretelik és külön erjesztik.

Borkészítés: Nincs bevett eljárás vagy recept. Évjárattól és fajtától függően minden bor egy kicsit másképp készül. A kézzel szüretelt fürtöket jellemzően bogyózzák, a fehér fajtákat gyakran héjon áztatják. A fajtaborok irányítottan, jellemzően tartályban erjednek, de ezek sem kifejezetten reduktív tételek. A dűlős borok minden esetben spontán erjednek, majd nagyhordókban érnek finomseprőn.