Borvidék: Trentino – Alto Adige
Birtokméret: 28 hektár
Jellemző szőlőfajták: teroldego, manzoni, nosiola
„Mindig bizakodva várok az érő gyümölcsre. Mélységesen bízom az életben. Ez az erő minden hordóban is ott van. Átalakít, felbolygat, megtisztít, majd rendet tesz. Ezt figyeljük a munka során, ami nálunk ösztön, kreativitás és rutin együttese.” – Elisabetta Foradori
Szőlő
A teljes birtok a biodinamika értékrendjén alapul. A szőlőket 2002-óta így művelik, a preparátumok, gyógynövényteák mind a birtokon készülnek, a komposztot saját állatok adják, a körforgás folytonos és szünetmentes közel húsz éve. A 28 hektár nagyobbik része Mezzolombardo mellett, az Adige és Noce-folyó találkozásánál terül el. Ezt az ártéri síkságot Campo Rotalio-nak hívják, talaja hordalékos, meredek sziklafalak fogják közre. Szinte csak Teroldego terem itt magas pergola, és alacsony guyot művelésben. A birtok másik felét Fontanasanta-nak hívják. Egy lieu-dit (francia helynév olyan kis parcellákra, amik elnevezése tradíciókon, a hely karakterén és nem hivatalos dűlőbesoroláson alapul), erdőkkel határolt kis parcella a Trentó-hegyen. Itt a két fehér helyi fajta terem: a Nosiola és a Manzoni Bianco, a sorközöket pedig a birtok hat tiroli szürkemarhája legeli szürettől egészen rügyfakadásig.
Bor
Agyag, tölgy, akác és betonedények, oxidatív borkészítés sok héjjal, egész fürtökkel, bogyókkal. Minden bor pincehőmérsékleten, spontán és héjjal együtt erjed, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerül palackba. A borokhoz egyedül némi kén kerül, viszont minden évjáratban félretesznek egy kisebb mennyiséget, amiből ezt is kihagyják. Ez mindig helyben, a pincénél fogy el.
A borászat weboldala: www.agricolaforadori.com