ÁRSÁV:

JELLEG:

Homola Pincészet

Homola Szabolcs és Homonna Attila

Terület: 15 hektár saját terület, ezen felül több környékbeli gazdától vásárolnak szőlőt.

Dűlők: Tihany - Lapi-dűlő, Paloznak – Sáfránykert és Hajnóczy-dűlő, Alsóörs - Gölye-mál

Szőlőfajták: olaszrizling, szürkebarát, tramini, sárgamuskotály, furmint, kékfrankos, syrah

Talaj: Lapi-dűlő: vulkáni tufa málladéka, édesvízi mészkő, Sáfránykert-dűlő: permi vörös homokkő málladéka, mészkő, Hajnóczy-dűlő: meszes alapkőzeten lösz és márga, Gölye-mál-dülő: vörösföld, permi vörös homokkő málladéka

„A 100% sorozat borai egyértelműen a gyümölcsökre és a könnyű fogyaszthatóságra építenek. A Homola sorozat borai pedig gasztronómiában jól működő, szikár, a terroirt jól közvetítő borok. Fókusz a kékfrankos és az olaszrizling fajtán.”