SZÍN:

RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Illyés Kúria

Terület: 3 ha

Dűlők: Porkoláb-völgy

Szőlőfajták: kadarka, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon és pinot noir

Talaj: lösz

Borkészítés: organikus (bio) gazdálkodás, amely a Biokontroll Hungária rendszeres ellenőrzése és tanúsítása alatt áll. Borkészítés: apró családi borászat, kézműves borkészítés, erjesztés kádban, csömöszöléssel, majd a kád lefedése után további érlelés a „csömiszön”, azaz kádban, törkölykalap alatt lesarazva, oxigénmentes környezetben, 2-4 héten át. Fahordós (egységesen 230 literes, mecseknádasdi tölgyfahordós) érlelés. A palackozásnál nem alkalmaznak sem derítést, sem szűrést. A bor szűretlenül és derítetlenül a hordóból közvetlenül a palackba kerül. Dr. Illyés Miklós kardiológus megítélése szerint ez a különlegesen kíméletes eljárás nagyban hozzájárul boraik egyedi ízvilágához, minőségéhez.