SZÍN:

RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Illyés Kúria

Terület: 3 ha

Dűlők: Porkoláb-völgy

Szőlőfajták: kadarka, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon és pinot noir

Talaj: lösz

Borkészítés: Szőlőművelés legfontosabb értékei, izgalmas részletek: Organikus (bio) gazdálkodás, amely a Biokontroll Hungária rendszeres ellenőrzése és tanúsítása alatt áll. Borkészítés legfontosabb szabályai, izgalmas részletek: Kézműves borkészítés, kádakban történő erjesztés csömöszöléssel, majd a kád lefedése után további érlelés a csömiszön 2-4 héten át. Fahordós (egységesen 230 literes, mecseknádasdi tölgyfahordós) érlelés. A palackozásnál nem alkalmazunk sem derítést, sem szűrést. A bor szűretlenül és derítetlenül a hordóból közvetlenül a palackba kerül. Megítélésünk szerint ez a különlegesen kíméletes eljárás nagyban hozzájárul boraink egyedi ízvilágához és minőségéhez.