Bortársaság Karácsony 2017

JELLEG:

Jásdi Pince

Terület: 17 ha

Dűlők: Lőczedomb, Siralomvágó, Nagykút, Bene, Sáfránykert

Talaj: vörös, permi homokkő, triászkori mészkő, márga dolomit és löszös keveréktalaj

Szőlőfajták: olaszrizling, chardonnay, cserszegi, szürkebarát, furmint, cabernet franc

Borkészítés: organikus gazdálkodás, alacsony kordon, alacsony terhelés, a pincében a legtávolabbi területtől is tíz percre. Kisládás szüret, az alapboroknál nagyon kíméletes préselés, rövid ülepítés, opálos must erjesztése hidegen, a válogatások esetében színlé, rövid ülepítéssel, opálos must spontán erjesztve. Rövid fahordós érlelés kizárólag használt francia és trustos hordókban