Birtokméret: 8,5 ha
Dűlők: Pangyér-dűlő
Szőlőfajták: cabernet franc, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon
Talaj: meszes, agyagos talaj, vulkanikus üledékkel
„A szőlőben komoly terméskorlátozással igyekszünk elérni a legnagyobb komplexitást. Modern eszközök használata mellett igyekszünk a hagyományos borkészítés lépéseit követni.„
Szőlőművelés: A kúriát a kiváló adottságú, Pangyér-dűlő 8,5 hektárja öleli körül. A hivatalos besorolás szerint, a 400-ból 385 kataszteri ponttal rendelkező terület az ország egyik legértékesebb dűlője. Komoly terméskorlátozás, sok zöldmunka és környezetkímélő növényvédelem, rovarölőszerek nélkül. A guyot művelésű tőkék között váltósoros talajművelés zajlik, minden második sorban zöld növénytakaróval.
Több körös kézi szüret, válogatással.
Borkészítés: Kíméletes feldolgozás, a fürtök 100%-ban bogyózva, a szemek pedig enyhén zúzva. A borok nyíltan, csömöszölés mellett, rozsdamentes kádakban, illetve automata körfejtő tartályokban erjednek héjon, jellemzően 10-20 napig. A lé elválasztás után, a törkölyt ritkán préselik, a présfrakciót pedig külön érlelik. A borok javarészt öthektós trust hordókban érnek 1-3 évig, majd derítést és szűrést követően kerülnek palackba.