SZÍN:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Martinus Borház

Terület: 20 hektár

Dűlők: Gilvesy – Szent György-hegy: Tarányi-dűlő, Mogyorós-dűlő, Váradi-dűlő és  Martinus – Nivegy-völgy: Tagyon-hegy, Tóhely

Szőlőfajták: rajnai rizling, furmint, olaszrizling, sauvignon blanc, szürkebarát

Talaj: Szent György-hegyen vulkáni tevékenység nyomán képződött talaj. Lemosott bazalt a hegy szoknyáján pannon homokkal, lösszel, helyenként tufadarabokkal átszőtt parcellák. Tagyon-hegyen a talaj alapkőzete triász kori mészkő és dolomit keveréke. Organikus művelés.

Borkészítés: Természetes irányultság, kísérletező szemlélet és minimalista beavatkozás a pincében. Hosszú érlelhetőségű, letisztult és elegáns borok, melyek magukban hordozzák a terroir különleges karakterét.