SZÍN:

RÉGIÓ:

ÁRSÁV:

JELLEG:

Nyakas pince

Birtokméret: 153,6 ha

Fontosabb dűlők: Körte-völgy (Budajenő), Öreg-templom-völgy (Budajenő), Szajkós kertek (Tök), Körtvélyes (Tök)

Jellemző szőlőfajták: irsai olivér, chardonnay, rizlingszilváni, sauvignon blanc, szürkebarát, kékfrankos, pinot noir, kadarka, rajnai rizling, merlot

Éves termelés: 820.000 palack
Borkészítés: A Nyakas Pince korszerű technológiával az elsődleges illat és zamatanyagokban gazdag, üde, reduktív fehérborok készítését célozza meg. A technológia szakmai sarokpontjait a kíméletes szőlőfeldolgozás, a lehető leghatékonyabb musttisztítás, az alacsony hőfokon végzett erjesztés és az oxigén minél teljesebb kizárása képezik.