Pascal Jolivet a francia borkészítés egyik fenegyereke. Négociant-ként indult a 80-as években. Útközben azonban elkezdett felvásárolni kisebb birtokokat a Loire-völgy legjobb területein, mígnem 1987-ben megalapította saját borászatát. A Loire-völgyi sauvignon blanc évszázados hagyományokkal és önálló stílussal rendelkezik, amely merőben eltér az újvilági, trópusi gyümölcsös sauvignonoktól. Minerális, enyhén puskaporos, kovaköves illat- és ízjegyek, és ami a legfontosabb: hihetetlen egyensúly és harmónia, amely minden kortyot végigkövet.
A borvidék két legfontosabb területe Pouilly-Fumé és Sancerre, innen származik a Jolivet borok alapanyagának nagy része. Pascal Jolivet borai alapjaikban hagyományosak, ugyanakkor vagányabbak a szokásosnál, rendkívül tiszta és elegáns stílusuk ételekkel párosítva emelkedik ki igazán, nem is véletlen, hogy mára jó néhány Michelin-csillagos étterem borlapján szerepelnek, illetve a Forma-1 hivatalos borai is a pincétől kerülnek ki. A Loire bal partján elhelyezkedő sauvignon ültetvények kicsit távolabb fekszenek a folyótól, mint jobb parti párjaik. A környező domboknak és erdőnek köszönhetően mikroklímája egészen hűvös. Ebből következik a bor rendkívüli gazdagsága és teltsége. Lehengerlően intenzív, széles test és rendkívüli elegancia. Mint a többi Jolivet-bor, a sancerre is természetes élesztővel, a lehető legtermészetesebb eljárásokkal készült, a különböző dűlők borait külön-külön erjesztették ki és utólag házasították. A Loire-völgy jobb oldalán fekvő terület válogatott dűlőiből szedett 100% sauvignon blanc szőlőt területenként erjesztik ki, természetes élesztővel, acéltartályokban, hogy a különböző talajok karaktere mind meg tudjon jelenni a borban. A meszes talajról szedett szőlő adja a teltséget, testet a borhoz, míg a szilikátos területen termesztett szőlőnek köszönhető a bor gyümölcsössége, illatossága. A végeredmény gazdag, ropogós, ásványos karakterű bor, elegáns, visszafogott gyümölcsösséggel és gyönyörű harmóniával.
A választék öt minőségi szintet különböztet meg: az „Attitude” friss, fajtajelleges, jóivású borokat jelöl, a második szint nevével is jelzi, hogy egy adott régió (Pouilly-Fumé, Sancerre) jellegzetes borstílusát kívánja visszaadni, a felső három „lépcső” pedig egyes dűlők, illetve a legkiválóbbnak tartott néhány dűlő termése.