Birtokméret: 3 hektár
Szőlőfajták: kéknyelű, zeus, furmint, olaszrizling, cabernet franc, pinot noir
Talaj: bazalttal kevert, humuszos erdőtalaj
„Egy első generációs pince vagyunk Badacsonytördemicen. Minden évben az ideális szőlőminőséget célzom meg, a legtermészetesebb módon. Úgy szeretnék egyedi és minél autentikusabb borokat készíteni, hogy közben a legtöbbet őrizzem meg értékükből, mindenféle érzékszervi kompromisszum nélkül.” – Sike Balázs
Szőlőművelés: A környező tanúhegyekről, más gazdákkal közösen művelt területekről olaszrizling, chardonnay és cabernet franc kerül a pincébe, a Badacsonyról pedig két ritka fajta és pinot noir apró, nagyon jó fekvésű, Balatonra néző idős tőkés ültetvényekről. Mivel ezeknek a területeknek nagy része gyalogművelésű, csak a kézi művelés jöhet szóba. A növényvédelem pedig évről-évre egyre zöldebb, egyre közelebb az organikus alapelvekhez.
Borkészítés: A környékbeli parcelláiról kézzel válogatott és szüretelt szőlő hamar megérkezik a régi kőház napelemmel táplált feldolgozójához. Emberléptékű pinceméret, végtelenül precíz borkészítés: rövid áztatás vagy direkt préselés után hűtve, lehetőség szerint spontán indul az erjedés, majd a fajtától és borstílustól függően tartályban vagy fahordóban fejeződik be az érlelés. Türelemmel és nagy gondossággal elkészített, hosszan érlelhető hegyi borok a Badacsony lábáról.