RÉGIÓ:

TERMELŐ:

Terület: 3,5 hektár (amelyen még sok az új telepítés) a Badacsony bazaltkúpján. Emellett több helyi gazdától, régi baráttól vásárolnak szőlőt a környékből boraikhoz.

Szőlőművelés, növényvédelem: A saját művelésben lévő területeken (sauvignon blanc, muscat ottonel) és a Hegyeink sorozat borainál a talaj időszakosan zöld, a hegyi területeken a csapadékos időszakokban talajművelés. Egyre „szelídülő” növényvédelem. A területek nagy részén klasszikus, a jó fekvésekben organikus kísérletek, szintetikus szerek nélkül.

 

„Egy célunk van, hogy az vásárlók által megszokott és megszeretett Skizo sorozat és prémium boraink, a Hegyeink minőségét tovább javítva, tovább fejlesztve a borokat a saját borászatunkban készítsük el. Tehát főleg saját területek, teljesen saját gondozásban, belátható üzemméret, önálló döntésekkel, ahol a siker és a kudarc, a minőség és a mennyiség is rajtam múlik, no meg az évjáraton és a hegyen. Amikor elindult a Hegyeink sorozat, meséltem nektek, felénk úgy kérdezik, hogy van-e hegyed, ha a szőlőről érdeklődnek. Már vannak hegyeink és megvan a pincénk is hozzá, ahol palackba kerülhetnek.”  Sike Balázs