RÉGIÓ:

TERMELŐ:

Terület: 3,5 hektár (amelyen még sok az új telepítés)a Badacsony bazaltkúpján. Emellett több helyi gazdától, régi baráttól vásárolnak szőlőt a környékből boraikhoz.

Szőlőművelés: a saját művelésben lévő területeken Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel és a Hegyeink sorozat borainál a talaj időszakosan zöld, a hegyi területeken a csapadékos időszakokban talajművelés.

Növényvédelem: a területek nagy részén klasszikus, a jó fekvésekben organikus kísérletek, szintetikus szerek nélkül. Egyre szelídülő növényvédelem.

 

„Csak egy célunk van, hogy az vásárlók által megszokott és megszeretett Skizo sorozat és prémium boraink, a Hegyeink borminőséget tovább javítva, tovább fejlesztve, saját borászatunkban készítsük el. Saját területek, teljesen saját gondozásban, belátható üzemméret, önálló döntésekkel, ahol a siker és a kudarc, a minőség és a mennyiség is rajtam múlik, no meg az évjáraton és a hegyen. Amikor elindult a Hegyeink sorozat, egy régi történetet meséltem nektek: felénk úgy mondják, hogy van-e hegyed, ha a szőlőről érdeklődnek. Már vannak hegyeink és megvan a pincénk is hozzá, ahol palackba kerülhetnek.”  Sike Balázs