Szászi Endre
Terület: 18 hektár
Dűlők: Szent György-hegy, Hajagos-hegy, Szigliget, Lesencetomaj
Szőlőfajták: olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű, ottonel muskotály, rózsakő, zeus, csókaszőlő, cabernet franc, cabernet sauvignon
Talaj: Lesencetomaj: mészkő altalajon lösz. Szent György-hegy és Csobánc: bazalt alapkőzeten barna erdőtalaj. Szigliget: riolit tufa alapkőzeten, barna erdőtalaj.
Szőlőművelés: 100% bio-szőlő. Csak réz és kén alapú kontakt szerekkel és narancsolajjal permeteznek, a kártevők ellen pedig biológiai úton védekeznek. A növényvédelmet sok kézi zöldmunka egészíti ki. A talajmunka váltósoros rendszerben zajlik, helyi gyomflórával fedett és kultivátorral lazított sorok váltják egymást. A sorok alját kézi kapálással tartják tisztán. Az ültetvényeket erdők és zöld sávok veszik körbe. Élettel teli ültetvények, szimbiózisban a természettel.
Borkészítés: A kézi szüretet követően, a fürtöket jellemzően zúzás nélkül bogyózzák, évjárattól függően egy-egy fajtát egész fürtben préselnek. A must egy éjszakán át ülepedik, majd az erjedés acéltartályokban, spontán indul el. Egy-egy fajtabornál (olaszrizling, kéknyelű, zeus,) a komplexitás növeléséhez öthektós hordókban érlelnek pár hónapon keresztül. Az illatos, törékeny aromavilágú fajták (muskotály, pinot gris, rózsakő) tartályban érnek a palackozásig.