Borvidék: Toszkána
Birtokméret: 49 ha
Jellemző szőlőfajták: cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon, petit verdot
Fontosabb területek: Vigna Lodovico
Borkészítés: A birtok eddig is sokat tett a fenntartható, környezetbarát szőlőművelésért, de hosszútávon céljuk a biodinamikus művelésmód.
A borászat honlapja: http://www.biserno.it/
Lodovico Antinori az Ornellaia borászat akkori igazgatójától, Dante Scanavino-tól hallott először a nyugat-toszkán földdarabról, amit fölkeresve, megdöbbenve látta, hogy az menyire hasonlít a Bolgheriben található Masseto-dűlőre. A birtok ott található, ahol a bibbonai és a bolgheri dűlők összeérnek, és Lodovico szerint "nagyon hasonlít Saint Emilionhoz és Pomerolhoz". A márkit ugyancsak magával ragadta a Tirrén-tengerre nyíló, egészen Korzikáig feltáruló látvány, valamint a komplex talaj (iszapos, üledékes és helyenként magas agyagtartalmú, ásványokban gazdag talaj), ami ideális a cabernet franc számára. Így nem volt nehéz meggyőznie a legendás francia konzultáns-borászt, Michel Rolland-t sem, hogy részt vegyen a borkészítésben. Mint a szomszédos Bolgheri DOC, ez a terroir is a bordeaux-i fajtákról szól, bár itt nagyobb mértékben használják a cabernet franc-t, amit a merlot, végül a cabernet sauvignon követ. Biserno ugyancsak egyedi, mert itt viszonylag nagy arányban található meg a későn érő, vastag héjú petit verdot, ami ismét egyre keresettebb a belőle készülő kiváló minőségű bor miatt.