huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

MORIC Blaufränkisch 2021 - Bortársaság

MORICBlaufränkisch 2021

Polci ár
8 200 Ft
Bortársaság Klub ár
7 790 Ft

Egységár: 10 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRoland Velich legismertebb bora és egyben névjegykártyája ez a kékfrankos. Fiatalabb tőkékről, Neckenmarkt és Lutzmannsburg menti területekről szüretel hozzá. A borkészítés minden pontja tradíciókhoz nyúl vissza, a fajtáról, helyről és emberről szól. Alacsony terhelés, válogatás, spontán erjedés kádakban, érlelés használt hordóban. Palackozva szűretlenül, derítetlenül, kevés kénnel. A borkarakter valahol a filigránabb piemonti és a testesebb burgundihoz áll közel, de leginkább burgenlandi. Közepes test, áttetsző vörös szín, mély ízű kék gyümölcsök, fűszer, fekete tea.

„Nem űrtudomány ez, csak egy ital, ami oltja a szomjunkat és jó esetben jobb ízű a víznél. Emellett persze a legnagyszerűbb dolog is a világon. Kézzel fogható, keresetlen őszinteség határozza meg a borhoz, az ételhez és a minőséghez való hozzáállásomat.” – Roland Velich


Még ajánljuk

Borászat

Moric

„Kézzel fogható, keresetlen őszinteség határozza meg a borhoz, az ételhez és a minőséghez való hozzáállásomat.” – mondja Roland Velich, a szuggesztív burgenlandi borász, akinek kékfrankosai bejárták már a borszakma összes szegletét. Borának minden pontja tradíciókhoz nyúlik vissza, a fajtáról, helyről és emberről szól.

Listához adom