huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

WENINGER Blaufränkisch 2021 (Organikus) - Bortársaság

WENINGERBlaufränkisch 2021 (Organikus)

Polci ár
5 200 Ft
Klub ár
4 940 Ft

Egységár: 6 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információKékfrankos választékunk egyik alapdarabját Franz Weninger készíti Burgenlandban. Birtokbornak is hívhatnánk, a család figyelme generációk óta a fajta felé irányul, mindent tudnak róla és szinte minden dűlőjükben művelik. Ezt a bort 30 Horitschon és Ritzing környéki parcelláról, összesen 3 hektárról válogatták 2021-ben. A tőkék kora vegyes, az 5 évestől egészen a 35 éves telepítésig, a talaj pedig a vastagon agyagos és a szikár, mészköves között váltakozik. A művelés, ahogy a teljes birtokon, úgy ezekben a sorokban is biodinamikus, a lehető legtermészetesebb. A szeptemberi kézi szüret után a szőlő bogyózva, nyitott kádakban erjedt spontán, majd a pince klasszikus, használt nagyhordóiban folytatta másfél éven át. A házasítás után közvetlenül a pincénél palackozták szűrés nélkül, minimális hozzáadott kénnel (18 mg/l).
2024. áprilisi töltés.

Ilyen a mittelburgenlandi kékfrankos: az agyagtól mély, a mészkőtől finom. Cigánymeggy, meggymag, finom fanyarság, fekete olíva és sötét bogyósok. A szín és a szerkezet is áttetszőbb, fátyolosabb, emelkedettebb a korábbi évjáratoknál. Örömteli bor jó részletekkel, fajtajelleggel, termőhelyi karakterrel, fűszerekkel.


Még ajánljuk

Borászat

Weninger

Burgenland, határok nélkül. A családi birtok 50 hektár szőlője az Osztrák-Magyar határ két oldalán terül el, a művelés pedig közel húsz éve biodinamikus. Legendás kékfrankosok mellett világfajták, dűlős furmint és nagy kortyokban iható lendületes „asztali” borok. A pincében minimális beavatkozás, hosszú érlelés.

Listához adom