A termék már nem kapható
Franz Weninger osztrák területei közül az egyik legfontosabb dűlő, és egyben az egyik legnagyobb múltú Horitschonban. A talaja szinte kőmentes, sűrű, agyagos, vasban gazdag. A bor karaktere tiszta, közvetlen és kerek, tartalmasabb és valamivel lendületesebb, mint a magyar oldal kékfrankosai. Frissebb és szomjoltóbb, „összetett, mégsem fényűző.” – mondja Franz. 40 év fölötti tőkék, biodinamikus művelés, spontán erjedés beton és fa kádakban, majd 20 hónap érlelés 500 literes hordókban.
Burgenland, határok nélkül. A családi birtok 50 hektár szőlője az Osztrák-Magyar határ két oldalán terül el, a művelés pedig közel húsz éve biodinamikus. Legendás kékfrankosok mellett világfajták, dűlős furmint és nagy kortyokban iható lendületes „asztali” borok. A pincében minimális beavatkozás, hosszú érlelés.