huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

WENINGER Ponzichter - Bortársaság

WENINGERPonzichter

A termék már nem kapható


Franz Weninger jól ismert rozéja, a Rózsa Petsovits mélyebb színű vörös párja, azzal megegyezően a határ két oldaláról házasítva. Biodinamikus szőlő, pinot noir, zweigelt és cabernet franc fajták kézi szüret után nagyobb része bogyózva, kisebb része pedig egész fürtökben erjedt fakádban, majd használt hordókban érett másfél éven át. 

Ponzichternek (Bohnenzüchter) a német ajkú soproni vincelléreket hívták, akik a szabadon maradt sorközökben babot termesztettek. Ennek praktikus oka volt, mivel az ételeik nagy részének a bab adta az alapját. Mellette pedig a szőlőnek is használt, mivel a pillangósok családjába tartozó növény rengeteg nitrogént köt meg a levegőből, ami utána a talajban hasznosul. Így kapcsolódik a régi tradíció, Franz biodinamikus módszereivel. Könnyen iható „asztali vörös” az erjedési széndioxid utolsó apró buborékaival, kevés seprővel, primőrboros hangulattal. Magnum palackban is elérhető!Még ajánljuk

WENINGER Kékfrankos Steiner 2017

WENINGERKékfrankos Steiner 2017

9 500 Ft
Polci ár9 500 Ft
Klub ár
8 700 Ft
PANNONHALMI FŐAPÁTSÁG Hemina Vörös 2020

PANNONHALMI FŐAPÁTSÁGHemina Vörös 2020

3 950 Ft
Polci ár3 950 Ft
Klub ár
3 620 Ft
CONTRADE Primitivo 2021

CONTRADEPrimitivo 2021

4 850 Ft
Polci ár4 850 Ft
Klub ár
4 440 Ft

Borászat

Weninger

Burgenland, határok nélkül. A családi birtok 50 hektár szőlője az Osztrák-Magyar határ két oldalán terül el, a művelés pedig közel húsz éve biodinamikus. Legendás kékfrankosok mellett világfajták, dűlős furmint és nagy kortyokban iható lendületes „asztali” borok. A pincében minimális beavatkozás, hosszú érlelés.

Listához adom