huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

LACKNER-TINNACHER Gamlitz Sauvignon Blanc 2021 - Bortársaság

LACKNER-TINNACHERGamlitz Sauvignon Blanc 2021

A termék már nem kapható


„Nem szeretnénk trópusi gyümölcsöket érezni a pohárban, ezért a fürtök mindig árnyékban, pár levél takarásában érnek a tőkéken” – Katharina Tinnacher.
A pince „falubora” 6 parcella termése, meleg, amfiteátrum elrendezésű területről, 80%-os meredekségben termő fiatalabb tőkékről. A homokos talaj és az érettebb gyümölcs valamivel közvetlenebb bort eredményez a pince kimért, precíz, dűlős boraihoz képest. A kézi szüret után 24 órás áztatás következett, majd finom préselés. Spontán erjedés és almasavbontás után zavartalan érés 8 hónapon át, hűtött acéltartályban és a pince öreg ovális hordóiban. Lazább szerkezetű, a stájer sauvignon érettebb formáját mutatja. Rozmaring, fehér ribizli illat, légies korty, finoman pezsgő savérzet.Még ajánljuk

Borászat

Lackner-Tinnacher

Függőleges domboldalak, harsányzöld sorok és idős tőkék között áll a vidék régi családi borászata, a Lackner Tinnacher. A felújított tanyaházban letisztult felületek, kortárs megoldások, a pincében időtálló eszközök és patyolattisztaság. Ilyen a tiszta, elegáns és időtlen stájer borok természetes környezete.

Listához adom