huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

WENINGER Blaufrankisch Saybritz 2018 (Bio) - Bortársaság

WENINGERBlaufrankisch Saybritz 2018 (Bio)

Polci ár
13 750 Ft
Bortársaság Klub ár
13 062 Ft

Egységár: 18 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA Saybritz különc dűlő a pince életében, egyben Franz Weninger egyik legtöbbre tartott bora és legkisebb tétele érkezik innen. A Balf-Horitschon tengelytől 70 km-re déli irányban, a vaskeresztesi domb oldalában járunk. Az apró, 0,6 hektáros terület nagyon meredek, a kilátás pedig pazar. Kék és zöld palán sorakoznak az ötvenéves olaszrizling és kékfrankos tőkék. „Ide nem tudunk bejönni traktorral, így a talaj sem tömörödik. Minden évben az egyik legjobban teljesítő dűlőnk.” – F.W. A lejtőszög (és a szép kilátás) miatt itt minden évben családi körben szüretelnek Weningerék.
A Saybritz öreg tőkéinek kékfrankosa bogyózás után fakádban erjed spontán, csömöszölés mellett. Az erjedés végén a színlé nagyhordókba kerül, ahol kénezés, töltögetés és battonage nélkül, nyugodtan érik seprőn a palackozásig. Végül kevés hozzáadott kénnel, szűretlen, derítetlen formában kerül dugó alá. Mély és rétegzett kékfrankos. Földes, gyógyfüves, meggyes jegyekkel, kerek ízekkel, sok energiával, nagy érlelési potenciállal. Részben a kékfrankos legklasszikusabb jegyeit hordozza magában, részben viszont olyan egyedi a karaktere, hogy volt a kollégáink közül olyan, aki vakon kóstolva is tudta, hogy Saybritz kékfrankos van a poharában. Ritkaság, fine wine.Még ajánljuk

Borászat

Weninger

Burgenland, határok nélkül. A családi birtok 50 hektár szőlője az Osztrák-Magyar határ két oldalán terül el, a művelés pedig közel húsz éve biodinamikus. Legendás kékfrankosok mellett világfajták, dűlős furmint és nagy kortyokban iható lendületes „asztali” borok. A pincében minimális beavatkozás, hosszú érlelés.

Listához adom