12. században épült Château-ban a közeli apátság szerzetesei borászkodtak, a hozzá tartozó néhány hektárnyi szőlőt pedig fallal vették körül. Most is mindkettő ugyanezt a célt szolgálja, a fallal körülvett szőlő pedig a nagy becsben tartott Clos de Béru, a 4 hektáros monopoldűlő. 400 éve él itt a Béru család.
Mindig is készült bor az idős birtokon, ezt egyedül az Európán végigsöprő filoxéravész tudta megszakítani, de Comte Éric de Béru 1987-ben újratelepítette chardonnay-val a birtok 15 hektárját. Lánya, Athénaïs egy sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban visszatért a pénzvilágból, és átvette apjától a teljes birtokot. „Szinte mindent a megszokottól eltérően csináltam” – mondja Athénaïs. Az első naptól alapvetésként kezelte az organikus művelést, az átállás után pedig hamar jött a következő lépés, 2011-től certifikált biodinamikus a teljes birtok. A borok spontán, főleg hordóban erjednek, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerülnek palackba, minimális mennyiségű, vagy hozzáadott kén nélkül. A borvidéken megszokott pontos és éles karaktert a beavatkozásmentes borkészítés és a hosszú érlelés kerekre csiszolta, a Béru borok puhábbak, széles szerkezetűek, oxidatív jegyekkel és nagyon nagy energiával.
„Kis család vagyunk, nagy múlttal. Valamikor öt évszázaddal ezelőtt érkeztünk ide, és azóta borral foglalkozunk. Nem egy jól bevált receptet keresünk, hanem olyan borokat, amik saját személyiséggel és egyéniséggel rendelkeznek. Ha valaki az időjárás szeszélyeire bízza magát, minden évjárathoz egyedi megközelítés kell." – Athénaïs de Béru