huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHÂTEAU D'YQUEM Sauternes 2020 - Bortársaság

CHÂTEAU D'YQUEMSauternes 2020

Polci ár
175 000 Ft
Bortársaság Klub ár
166 250 Ft

Egységár: 233 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információMegkerülhetetlen édesbor legenda, Sauternes vezető birtokáról. Az 1590-es alapítású bordeaux-i chateau-nál a mai napig mindenki a folytonosságra törekszik. A 113 hektárnyi szőlő 75%-án semillon, 25%-án pedig sauvignon blanc terem.
Az Yquem szőlőit akkor szüretelik, amikor a töppedés és a botritisz hatására a szemekben lévő must a 20%-os potenciális alkoholtartalom szintjére sűrűsödik. Ilyenkor 200 szüretelő indul el a sorok között, akik több menetben és általában 6 héten át válogatják a tőkéken lógó fürtöket, tökéletesen beérett, botritiszes szemek után kutatva.
A pincénél több menetben préselnek, majd a különböző frakciókból házasított alapborok 100% újhordóba kerülnek az erjedéshez, ami jellemzően pár hét után ideálisan 13% alkoholnál megreked, így egy átlagos évjáratban az Yquem egyensúlya 120-150 g/l maradékcukornál áll be.
Minden palack Yquem két különböző karaktert rejt magában. Fiatalon minden a gyümölcsökről szól, a meghatározó sárgabarack és mandarin mellett a 2020-as évjáratban a savérzet is rendkívül energikus és friss. A kortyban ugyanígy megjelennek a melegebb, krémesebb ízek, a tölgy és a vanília. Az idősebb Yquem palackok aromatikája egészen mást mutat. Végtelenül összetett, aszalt gyümölcsös, lekváros, édes fűszeres jegyek, fahéj, sáfrány, édesgyökér. A korty selymes, gazdag, ölelő.


Még ajánljuk

Borászat

Château d'Yquem

Megkerülhetetlen édesbor legenda, Sauternes vezető birtokáról. Az 1590-es alapítású bordói Chateau-nál minden a folytonosságról szól. A 113 hektárnyi szőlő 75%-án semillon, 25%-án pedig sauvignon blanc terem. Fiatalon sárgabarack és mandarin, míg idősen édes fűszerek és gazdagság hatja át az Yquem illatát.

Listához adom