Borvidék: Pauillac Birtokméret: 48 ha Jellemző szőlőfajták: cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot
Borkészítés: 10 napos hidegáztatást követően, acéltartályokban 29 fokon erjesztenek. Az almasav bontás erjedés közben megy végbe, viszont ekkorra a borok 30 százaléka fahordóba kerül. Az érlelés átlagosan 12 hónapig tart és 60%-ban használnak újhordót. Honlap:http://www.chateau-pedesclaux.com/
A Château Pédesclaux borászatot 1810-ben alapították, és 1855-ben, a hivatalos bordeaux-i klasszifikáció szerint a cinquièmes cru kategóriába sorolták. Aztán, sok tulajdonosváltás történt, évtizedekig elhanyagolták a château-t. Végül, Lucien Jugla kezei alatt került helyére a birtok hírneve, aki azt 1950-ben meg is vásárolta. 2009-ben a Jugla család Jacky Lorenzetti-nek adta el a Château Pedesclaux-ot. A 48 hektárnyi szőlőterület agyagos-kavicsos talajon terül el. Az ültetvények átlagos életkora 35 év, 48%-a merlot, 47%-a cabernet sauvignon, 3% petit verdot, és 2% cabernet franc.