huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHÂTEAU DE BÉRU Chablis "Clos Béru Monopole" 2018 (Bio) - Bortársaság

CHÂTEAU DE BÉRUChablis "Clos Béru Monopole" 2018 (Bio)

Polci ár
37 500 Ft
Bortársaság Klub ár
35 625 Ft

Egységár: 50 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA birtok emblematikus parcellaszelektált bora egy 4 hektáros területről érkezik, a chateau közvetlen közeléből, a 12. században épült kőfallal körülvéve, sűrűn telepített 40 éves tőkékkel. Egészfürtös préselés után spontán erjedés következik, majd két és fél év nagyhordós érlelés és további fél év palackos érlelés. Intenzív, erőteljes, minden részletében vibráló és minerális.
Athénaïs de Béru sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban visszatért a pénzvilágból és átvette apjától a családi birtokot. Az első naptól alapvetésként kezelte az organikus művelést, az átállás után pedig hamar jött a következő lépés, 2011-től certifikált biodinamikus a teljes birtok. A borok spontán, főleg hordóban erjednek, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerülnek palackba, minimális mennyiségű vagy hozzáadott kén nélkül.


Borászat

Château de Béru

12. században épült Chateau-ban a közeli apátság szerzetesei borászkodtak, a hozzá tartozó néhány hektárnyi szőlőt pedig fallal vették körül. Most is mindkettő ugyanezt a célt szolgálja, a fallal körülvett szőlő pedig a nagy becsben tartott Clos de Béru, a 4 hektáros monopoldűlő. 400 éve él itt a Béru család.

Listához adom