huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHÂTEAU DE BÉRU Chablis "Clos Béru Monopole" 2019 (Bio) - Bortársaság

CHÂTEAU DE BÉRUChablis "Clos Béru Monopole" 2019 (Bio)

Polci ár
40 500 Ft
Bortársaság Klub ár
38 475 Ft

Egységár: 54 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA 4 hektáros Clos Béru határát egy 12. században épült kőfal szegélyezi, ezek a sorok közvetlenül a Chateau de Béru mellett futnak. Innen érkezik a birtok emblematikus dűlős bora. A sűrűn telepített 40 éves tőkékről szedett chardonnay-t egész fürtökben préselik, majd hordókban indul a spontán erjedés, ezt két és fél év érlelés követi hordóban, majd további fél év palackban. Intenzív, erőteljes, minden részletében vibráló és minerális.

Athénaïs de Béru sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban visszatért a pénzvilágból és átvette apjától a családi birtokot. Az első naptól alapvetésként kezelte az organikus művelést, az átállás után pedig hamar jött a következő lépés, 2011-től certifikált biodinamikus a teljes birtok. A borok spontán, főleg hordóban erjednek, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerülnek palackba, minimális mennyiségű vagy hozzáadott kén nélkül. Athénaïs boraiban a borvidéken megszokott pontos és éles karaktert a beavatkozásmentes borkészítés és hosszú érlelés jellemző karaktere váltja fel. A Béru borok puhábbak, széles szerkezetűek, oxidatív jegyekkel és nagy energiával.Borászat

Château de Béru

12. században épült Chateau-ban a közeli apátság szerzetesei borászkodtak, a hozzá tartozó néhány hektárnyi szőlőt pedig fallal vették körül. Most is mindkettő ugyanezt a célt szolgálja, a fallal körülvett szőlő pedig a nagy becsben tartott Clos de Béru, a 4 hektáros monopoldűlő. 400 éve él itt a Béru család.

Listához adom