huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHÂTEAU DE BÉRU Chablis "Orangerie" 2020 (Bio) - Bortársaság

CHÂTEAU DE BÉRUChablis "Orangerie" 2020 (Bio)

Polci ár
23 500 Ft
Bortársaság Klub ár
22 325 Ft

Egységár: 31 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRendhagyó bor a mindössze félhektáros parcelláról, amit „Orangerie”-nek hívnak. A chateau ősi kőfalaival körülvett parcella sajátossága, hogy tiszta mészkő helyett itt végig agyag fut a szőlőgyökerek között, ez a bor pont emiatt lóg ki a sorból: a Béru borokra jellemző karaktert illatban sokféle citrus egészíti ki, a kortyban pedig mégtöbb kerekség, tartalom, puhább, lédús ízek.

Athénaïs de Béru sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban visszatért a pénzvilágból és átvette apjától a családi birtokot. Az első naptól alapvetésként kezelte az organikus művelést, az átállás után pedig hamar jött a következő lépés, 2011-től certifikált biodinamikus a teljes birtok. A borok spontán, főleg hordóban erjednek, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerülnek palackba, minimális mennyiségű vagy hozzáadott kén nélkül. Athénaïs boraiban a borvidéken megszokott pontos és éles karaktert a beavatkozásmentes borkészítés és hosszú érlelés jellemző karaktere váltja fel. A Béru borok puhábbak, széles szerkezetűek, oxidatív jegyekkel és nagy energiával.Még ajánljuk

Borászat

Château de Béru

12. században épült Chateau-ban a közeli apátság szerzetesei borászkodtak, a hozzá tartozó néhány hektárnyi szőlőt pedig fallal vették körül. Most is mindkettő ugyanezt a célt szolgálja, a fallal körülvett szőlő pedig a nagy becsben tartott Clos de Béru, a 4 hektáros monopoldűlő. 400 éve él itt a Béru család.

Listához adom