A termék már nem kapható
Birtokbor a Béru-hegy több parcellájáról házasítva, 40 éves tőkékről, az egész vidéket meghatározó kimmeridge-i mészkőtalajról. Egészfürtös préselés után spontán erjedés és másfél év érlelés seprőn, használt hordóban. Egyedi karakter, oxidatív jegyek, csonthéjasok, kombucha, kamilla, fehér húsú gyümölcsök és precíz szerkezet.
Athénaïs de Béru sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban visszatért a pénzvilágból és átvette apjától a családi birtokot. Az első naptól alapvetésként kezelte az organikus művelést, az átállás után pedig hamar jött a következő lépés, 2011-től certifikált biodinamikus a teljes birtok. A borok spontán, főleg hordóban erjednek, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerülnek palackba, minimális mennyiségű vagy hozzáadott kén nélkül. A birtokborhoz a Béru-hegy több parcelláját házasítják, a borvidéken megszokott pontos és éles karaktert pedig a beavatkozásmentes borkészítés és hosszú érlelés kerekre csiszolja. A Béru borok puhábbak, széles szerkezetűek, oxidatív jegyekkel és nagyon nagy energiával.
12. században épült Chateau-ban a közeli apátság szerzetesei borászkodtak, a hozzá tartozó néhány hektárnyi szőlőt pedig fallal vették körül. Most is mindkettő ugyanezt a célt szolgálja, a fallal körülvett szőlő pedig a nagy becsben tartott Clos de Béru, a 4 hektáros monopoldűlő. 400 éve él itt a Béru család.