huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

CHÂTEAU DE BÉRU Chablis "Terroirs de Béru" 2021 (Bio) - Bortársaság

CHÂTEAU DE BÉRUChablis "Terroirs de Béru" 2021 (Bio)

Polci ár
16 500 Ft
Bortársaság Klub ár
15 675 Ft

Egységár: 22 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információBirtok és egyben falubor a Béru-hegy több parcellájáról házasítva, 40-45 éves tőkékről, az egész vidéket meghatározó kimmeridge-i mészkőtalajról. Egészfürtös préselés után spontán erjedés és másfél év érlelés seprőn, használt hordóban. A birtok boraira jellemző mélyebb sárga szín, a kerekség, oxidatív jegyek és csonthéjasok, mellette kombucha, kamilla és fehér húsú gyümölcsök ismét megjelennek.

Athénaïs de Béru sikeres karriert hagyott hátra, amikor 2006-ban visszatért a pénzvilágból és átvette apjától a családi birtokot. Az első naptól alapvetésként kezelte az organikus művelést, az átállás után pedig hamar jött a következő lépés, 2011-től certifikált biodinamikus a teljes birtok. A borok spontán, főleg hordóban erjednek, majd hosszabb érlelés után szűretlenül kerülnek palackba, minimális mennyiségű vagy hozzáadott kén nélkül. A birtokborhoz a Béru-hegy több parcelláját házasítják, a borvidéken megszokott pontos és éles karaktert pedig a beavatkozásmentes borkészítés és hosszú érlelés jellemző karaktere váltja fel. A Béru borok puhábbak, széles szerkezetűek, oxidatív jegyekkel és nagy energiával.Még ajánljuk

Borászat

Château de Béru

12. században épült Chateau-ban a közeli apátság szerzetesei borászkodtak, a hozzá tartozó néhány hektárnyi szőlőt pedig fallal vették körül. Most is mindkettő ugyanezt a célt szolgálja, a fallal körülvett szőlő pedig a nagy becsben tartott Clos de Béru, a 4 hektáros monopoldűlő. 400 éve él itt a Béru család.

Listához adom