huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DOMAINE CHANDON DE BRIAILLES Pernand-Vergelesses "Ile des Vergelesses" 2018 1er Cru (Bio) - Bortársaság

DOMAINE CHANDON DE BRIAILLESPernand-Vergelesses "Ile des Vergelesses" 2018 1er Cru (Bio)

Polci ár
50 900 Ft
Bortársaság Klub ár
48 355 Ft

Egységár: 67 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA birtok legfontosabb területe az „Ile des Vergelesses”, aminek teljes 9 hektárjából hármat ők művelnek, egyben innen érkezik legismertebb boruk is. A lassabb éréséről is híres bor 2018-ból már most nagyon jó formáját hozza, mélyebb, sötétebb gyümölcsök ízeivel, az illatban piros bogyósok, szilva, narancshéj, rózsa és édesgyökér. A közepes testű korty komplex és összetett, mély és sokrétegű, virágos, fűszeres háttérrel. 
A déli fekvésű, úttal körül határolt, szigetként elterülő dűlőről augusztus 21 és szeptember 23 között szüretelt gyümölcs bogyózás nélkül, tehát kizárólag egészfürtökkel és hozzáadott kén nélkül erjedt beton és fakádakban, 2-3 héten át. A vertikális prés után a friss bor 15-18 hónapra került a pince használt hordóiba. Szűretlen, derítetlen palackozás.Még ajánljuk

Borászat

Domaine Chandon de Briailles

Az ódon kastély barokk kerttel és két ösrégi platánfával, 1834-óta tartozik a Nicolay családhoz. 13 hektárnyi szőlőjük Cote de Beaune szívében van, a Corton-hegyet körülvevő három faluban (Aloxe-Corton, Savingy-les-Beaune és Pernard-Vergelesses). Egy a maroknyi burgundi legenda közül.

Listához adom