Roland-tól két fia, Arnaud és David veszi át a stafétát, növekedés helyett pedig inkább a részletekbe mennek és egyre erősebb karakterű borokat készítenek. Jártasságon alapuló szőlőmunka, a köves talajon 40-50 éves chardonnay tőkék, precíz és gyakorlatias borkészítés sokadtöltésű burgundi hordók között, őszintén, tisztán.
Roland Lavantureux a 70-es években kezdett palackozni Lignorelles-ben, a családi birtokon. Egészen addig a felmenők a vidékre jellemző feuilette hordókban (132 liter) szállítottak a párizsi piacra. Az utóbbi negyven évben pedig az 5 hektár családi szőlő 20 hektárra bővült, idős chardonnay parcellákkal a környék mérvadó dűlőiben. Legfontosabb közülük a Vauprin, a falu déli lejtője, és egyben a borvidék egyik legmagasabb pontja. Innen házasítanak több parcellát, majd a megszokottól eltérően, ahogy minden borukat, ezt is hordóban érlelik. Ezért ilyen végtelenül egyensúlyosak, a feszes savérzet mellett puhább, mélyebb ízekkel. Persze a jellegzetes termőföld most is megteszi a hatását: az első korty Lavantureux olyan, mintha friss tengervizet innánk.
„Rendhagyó a stílusunk, hordót használunk érlelésre, ami Chablis-ban kevésbé jellemző. Ezzel hozzuk egyensúlyba az erős helyi adottságot, a cizellált, feszes szerkezetű boroknak a hordó adja a gazdagságot és mélységet. Így egyszerre jelenik meg a sűrűség és a sós feszültség a kortyban” – Arnaud Lavantureux