huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

DOMAINE LAVANTUREUX Chablis Vauprin 2021 - Bortársaság

DOMAINE LAVANTUREUXChablis Vauprin 2021

Polci ár
17 500 Ft
Bortársaság Klub ár
16 040 Ft

Egységár: 23 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRoland Lavantureux a 70-es években kezdett palackozni Lignorelles-ben, a családi birtokon. Egészen addig a felmenők a vidékre jellemző 132 literes feuilette hordókban szállítottak a párizsi piacra. Az utóbbi negyven évben az 5 hektár családi szőlő 20 hektárra bővült, idős chardonnay-parcellákkal a környék mérvadó dűlőiben. Legfontosabb közülük a Vauprin, a falu déli lejtője és egyben a borvidék egyik legmagasabb pontja. A megszokottól eltérően, ahogy minden borukat, ezt is hordóban érlelik.

2021 kivételesen nehéz évjárat volt, de az addigra már két éve organikusan művelt területekről érett és makkegészséges gyümölcs érkezett a pincéhez. A Vauprin-tól megszokott feszes, citrusos karakter érett, virágos jegyekkel egészül ki, a bor energikus, kristálytiszta, koncentrált, az utóíze hosszú és nagy ívű. A birtok legismertebb bora.Borászat

Domaine Lavantureux

Roland-tól két fia, Arnaud és David veszi át a stafétát, növekedés helyett pedig inkább a részletekbe mennek és egyre erősebb karakterű borokat készítenek. Jártasságon alapuló szőlőmunka, a köves talajon 40-50 éves chardonnay tőkék, precíz és gyakorlatias borkészítés sokadtöltésű burgundi hordók között, őszintén, tisztán.

Listához adom