A termék már nem kapható
Roland két fiával és ragyogó borokkal várt minket Chablis-ban egy fagyos reggelen tavaly novemberben. Itt kóstoltuk először a birtok legkönnyebb borát, a Petit Chablis-t. Egyedül itt nem használnak hordót, a tartályos erjedés és érlelés után közvetlenül palackba kerül, megőrizve a Petit Chablis-parcellák jellemzően citrusos karakterét. Sós, lendületes, könnyű és szikár. Kristálytiszta, és úgy frissít, mintha hegyi patakból innánk. Most aktuális.
Válogatás összesen 4,5 hektárról, Lignorelles környéki 30 éves telepítésekről.
Roland Lavantureux 1978-ban tért haza Chablis-ba, egészen addig Champagne-ban dolgozott, ott sem akárhol: a Dom Pérignon szőlőiért felelt. A családi birtokot vegyesgazdaságként vette át, az 5 hektár szőlőből erjedt bort apja addig a Yonne folyón szállította a párizsi piacra.