huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

MAISON ROCHE DE BELLENE Bourgogne Chardonnay Cuvée Réserve 2020 - Bortársaság

MAISON ROCHE DE BELLENEBourgogne Chardonnay Cuvée Réserve 2020

Polci ár
11 300 Ft
Bortársaság Klub ár
10 735 Ft

Egységár: 15 067 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információÉvről évre fehér burgundi választékunk stabil alapja ez a bor Nicolas Potel négoce (tehát vásárolt szőlőre alapuló) birtokáról. A házasítás minden évben másképp alakul, de jellemzően a Cote de Beaune klasszikus chardonnay falvainak 50 éves telepítésű területeiről érkezik a szőlő. A pincénél spontán erjedés, egy év érlelés használt fában, finomseprőn. Ízekre szedve citrusok, sárga alma, mészkő, méz, fehér virágok. A korty gazdag, egyensúlyos. Értő kezek közül érkezett generikus burgundi, ami messze kategóriája fölött teljesít minden évjáratban.

Nicolas Potel tősgyökeres burgundi, Volnay-ban, a borvidék egyik legtöbbre tartott apellációjában nőtt fel. Beaune-i négoce birtokán a kezdetektől környékbeli termelőkkel együtt művelt szőlőt dolgoznak fel közel 100 különböző termőhelyről.


Borászat

Maison Roche de Bellene

Nicolas Potel az egyik legmegbízhatóbb forrásunk, ha finom kézzel készített burgundi borról van szó. Maison Roche borait hosszú távú szerződésekre alapozott, vásárolt szőlőből készíti, és könnyebben elérhető a regionális kategóriában. Az év 365 napján velünk vannak, burgundi választékunk alapját adják.

Listához adom